Çeşitli etkinlik ve ziyaretler için Niğde Baro Başkanlığının daveti üzerine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof.Dr. Metin Feyzioğlu Niğde’ye geldi.

Haber: Selim GÖKEL
Foto-Video: Bilal MERT

 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu Niğde ziyaretinde ilk olarak beraberinde Niğde Baro Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek ile birlikte Gaziler Günü nedeniyle   Niğde Şehitliğini ziyaret ederek dua etti. Şehit kabirlerine gül bıraktı.

NİĞDE BAROSU FARKINI YİNE GÖSTERDİ

Son günlerde Türkiye’de gündem oluşturan çıkışları tanınan Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun Niğde ziyaretine çevre illerin Baro Başkanları da katıldı. Niğde Baro Başkanlığının  daveti üzerine özellikle Gaziler Gününe denk getirilen ziyarete ilgi büyük oldu.

Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve baro başkanları Niğde’nin en kıdemli avukatlarından Av. Ahmet Gültekin’e evinde geçmiş olsun ziyaretinde bulundu ve öğle namazının ardından merkezdeki Dışarı Camii’nde vatandaşlarla bayramlaştı.

NİĞDE NUFÜSUNA GÖRE EN FAZLA ŞEHİT VEREN İLLERDEN

Heyet, bayramlaşmanın ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şubesi’ni ziyaret etti. Şube Başkanı Ramazan Yıldız, Niğde Belediyesi’nden ihtiyaçlarını görecek bir yer talep ettiklerini ifade etti. Feyzioğlu, beraberindeki heyet adına yaptığı açıklamada; 152 şehitle nüfusuna göre en fazla şehit veren illerin başında gelen Niğde halkına, şehit ve gazilerimize minnettar olduklarını, derneği desteklemenin ise herkesin görevi olduğunu, Niğde Belediyesi’nin gereğini yapmak için çaba sarf ettiğinden emin olduklarını, konuyu kendisinin de Sayın Başkan’a ilk fırsatta hatırlatarak avukatların nasıl destek verebileceklerini konuşmak istediğini ifade etti.

 

ŞEHİT POLİS OKAN ACAR’IN ANNE EVİNE TAZİYE

Feyzioğlu başkanlığındaki heyet daha sonra geçtiğimiz ay Urfa’nın Suruç İlçesinde  PKK terör örgütünün kahpe saldırısında şehit edilen Polis Memuru Okan Acar’ın ailesine taziye ve helallik isteme ziyaretinde bulundu.

Heyet ziyaretten sonra, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Akkaya Barajı çevresinde  tahsis edilmiş olan on dönüm arazi üzerine Türkiye Barolar Birliği ve Niğde Barosu’nun birlikte yaptırdığı ‘TBB - Niğde Barosu Hatıra Ormanı’nın açılışına ve yeni fidan dikme törenine geçti. Törende; Türkiye Barolar Birliği Yönetim ve Disiplin Kurulu üyeleri, civar illerden Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Kırıkkale, Yozgat baro başkanları ile çok sayıda avukat  ve vatandaşlar hazır bulundu.

AĞAÇTA CANDIR… TOPRAK ANA İLE BULUŞTURACAĞIZ

Fidan dikimi töreni öncesi bir konuşma yapan Niğde Baro Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek, Gaziler gününe vurgu yaparak başladığı konuşmasında;  Ahmet Yesevi tarikatı, Horasan Erenlerinden Hacı Bektaş-ı Veli ne diyor. “Gelin canlar bir olalım, diri olalım” bugün buna en çok ihtiyaç duyduğumuz günleri  yaşıyoruz. Şimdi… ağaç ta candır, Türklerde ağaç canlı olarak algılanır. Onunla konuşulur, Niğde’de buna korkutma denir, ağacın anladığı düşünülür.  Türklerde ağaç rüyada bile diri ise hayata, murada, eğer yıkık ise ölümü yorulur. Bu İslamiyet de değişmemiştir. Kadir gecesinde ağaçların Allah’a secde ettiğine inanılır. Dolayısı ile ağaçta bizim için candır. Şuanda burada gördüğünüz, yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda 2 bin bebek fidan ana kucağındadır, birazdan 200 tane daha toprak ana ile buluşturacağız.”dedi.

 

BİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE PRİM VERMEYECEĞİZ

TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ise fidan dikimi töreninde yaptığı konuşmada; Bugün Gaziler Günü, Niğde 152 şehit vermiştir. Bizde hayatı temsil eden ağaç dikiyoruz. Şehitlerimizin anısına, minnettar olduğumuz  Gazilerimizin adına ağaç dikiyoruz. Yaklaşan Kurban Bayramının hayırlara vesile olmasını, akan kanın durmasını, ülkemizin birlik ve beraberlik içinde dış güçlerin oyunlarına kapılmaksızın, içerde bizi bölmek isteyenlere hiç birimizin prim vermeksizin mutlu, huzurlu yarınlara doğru yol almasını büyük Allah’tan diliyorum ” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından “TBB ve Niğde Barosu Hatıra Ormanına” fidan dikimine geçildi. Niğde Barosuna kayıtlı bir çok avukat kendi adlarına plaket basılmış fidanları toprakla buluşturdu.

TBB Başkanı Av. Prof.Dr. Metin Feyzioğlu, Niğde Grand Hotel’de Niğde Barosu avukatlarla yemekli bir toplantı yaptı.

TÜRKİYE’NİN GÜVENDİĞİ EN GÜÇLÜ ÖRGÜT OLMANIN GURUNUNU YAŞIYORUZ

Niğde Baro Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek nezdinde Niğde Barosuna yaptığı öz verili çalışmalardan, organizasyonlardan  dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Feyzioğlu, Niğde Barosu avukatlarına hitaben yaptığı konuşmada; Güç anlamında Türkiye'nin en büyük örgütlerinden Türkiye Barolar Birliği, perşembe günü Ankara’da sadece ve sadece Türk bayrağı altında yaptığımız “Teröre Hayır Kardeşliğe Evet” yürüyüşünden de anlının akıyla çıktı. Bu yürüyüş, birlikteliğin küçümsemek veya belkide katılmamak için mazeret bulanların aksine hiçbir siyasi partinin yürüyüşü değildi. Hiçbir siyasi parti karşıtlığı da içermiyordu. Türkiye'nin milyonlarca esnafının , Türkiye'nin milyonlarca küçük işverenini, milyonlarca emeklisini, 10 binlerce gazisini, 10 binlerce şehit yakınını , öğretmenini, ev kadınını, muhtarı bir siyasi partinin miladını mensubu talimat verildiğinde meydanlara koşan askeri gibi kabul etmek, bu halktan bu milletten ne kadar kopuk olunduğunu gösterir. Bizim Türkiye Barolar birliği, barolar ve avukatlar olarak en önemli özelliğimiz, biz protokol insanı değiliz. Hayatımız kavanozlarda geçmiyor bizim. Bizim hayatımız sokaklarda geçiyor , insanlarla, kendi insanlarımızla el ele geçiyor. Çünkü onların dertleriyle uğraşıyoruz. Onların dertlerini dert ediniyoruz. O sebeple biz Türkiyeyiz ve Türkiye'nin güvendiği en güçlü örgüt olmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

 

SABAHTAN AKŞAMA KADAR NİĞDE MESAİSİ

Şanlıurfa’da PKK terör örgütünün kahpe saldırısında şehit edilen Polis Memuru Okan Acar’ın ailesine taziye ve helallik isteme ziyaretinde bulunduğunu söyleyen Feyzioğlu, “Açısını paylaşmaya gayret ettik. Hepimizin o yaşta evlatları var. Bir söz verdik. Birliğimizin ve beraberliğimizin sembolü Türk bayrağı bu ülkenin semalarında sonsuza kadar dalgalanacak. Bunun için 77 milyonu adalet paydasında buluşturmak demokrasinin hukuk devletinin temeli değerleri paydasında kucaklaştırmak için biz avukatlar barolar Türkiye Barolar Birliği olarak üzerimize düşen her görevi hiç çekinmeden ve kimseden yılmadan yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Niğde Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek ise böylesi önemli bir günde TBB Başkanı Feyzioğlu’nun ziyaretinden dolayı Baro adına memnuniyetini belirtti ve bu organizasyonda yoğun emeği geçen Av. Emin Alper Öztürk’e,  Av. Hasan Gökdemir’e,  Av. Mukadder Adem’e,  Av. Süleyman Aktaş’a  ve bütün Baro Yönetimi ve avukat arkadaşlarına teşekkürlerini iletti.

 

Bütün gününü Niğde’de geçiren Feyzioğlu akşamda TBB’de görev yapan Genç Kemalistler Derneği Genel Başkanı hemşerimiz Hulusi Özen’in düğün törenine katılarak nikah şahitliği yaptı.

 

BORHABER.NET’E ÖZEL AÇIKLAMALAR

TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ülke ve Niğde gündemine dair Borhaber.net sitesine özel,  önemli açıklamalar yaptı. Feyzioğlu’nun Borhaber.net yöneticisi Selim Gökel ile söyleşisi çok yakında yayında olacak. 


Editör: TE Bilişim