Niğde'nin en büyük sorunu, Akkaya Barajı çevre kirliliği devam ediyor. 

Haber: Selim GÖKEL

Yaklaşık 20 yıldır devam eden, Bor Akkaya Barajı çevre kirliliği sorununda bir arpa boyu yol alınamadı. Niğde'nin adeta foseptik çukuru haline gelen Akkaya Barajı kaynaklı çevre kirliliği sağlığı tehdit ediyor. Ömer Halisdemir Üniversitesi yerleşkesi içeresinde bulunan Akkaya Baraj göletinin kirliliğinden üniversite öğrencileri ve Borlular etkileniyor. 

Barajdan akan sağlığa zararlı atık sular ile Bor İlçesinde tarım alanları sulanıyor. Zaman zaman çok kötü kokuların yayıldığı barajın kirli suyu Niğde ve Bor'da yaşayan insanların sağlığını tehdit ediyor. 

Yıllardır yaşanan çevre kirliliği sorununun çözümünde ise hiç bir gelişme olmadı. Bundan yaklaşık 4 yıl önce DSİ Baraj üzerinde platform kurarak temizleme çalışmalarına başlamış ancak yarım bırakılmıştı. Barajın temizlenmesi adeta yılan hikayesine dönüştü. 

Barajın rehabilite edilmesi çalışmalarını yapması gereken Devlet Su İşleri - DSİ ise Bor Akkaya Barajını görmez iken, Afrika'nın en ücre ülkelerine yardımda bulunuyor. 

DSİ'nin Afrika ülkelerinden Nijer’e 1 milyon 200 bin Dolar tutarında araç-gereç hibe etmesinin ardından, çevre kirliliği mağduriyeti yaşayan ve hiç sesi çıkmayan Niğdeliler ise sadece yutkunmakla yetiniyor. 



 
Editör: TE Bilişim