Niğde Belediyesi araç parkını geliştiriyor, Bor Belediyesi kâra geçiyor!...

Yorum: Selim GÖKEL

Niğde Belediyesi su ve kanalizasyon çalışmalarının daha kısa sürede ve aksamadan yapılabilmesi için vidanjör alımını gerçekleştirdi. Niğde Belediyesi araç parkına dahil edilen yeni Kombine Kanal Temizleme aracının yaklaşık maliyeti 1 milyon TL olup 5 bin litre temiz su, 9 bin litre atık pis su olmak üzere, 14 bin litre kapasitesi bulunmakla birlikte emici ve basınç niteliği, aynı zamanda çok yüksek basınçlı matkap ve burgu niteliği taşımakta.

 

Bu vidanjör alımı Niğdeliler kadar Borluları da ilgilendiriyor…

Bor Belediyesi çok yıllar önce Niğde Belediyesi’nin 30 yıllık vidanjöründen daha gelişmiş bir vidanjöre sahipti. Bu vidanjör yıllarca belki de Bor İlçesinden çok Niğde Belediyesi hizmetinde çalıştı.

2009 Yerel seçimlerinin ardından, yani bir önceki dönemde Bor Belediye Başkanı seçilen Sıtkı Erat ile Niğde Belediye Başkanı seçilen Faruk Akdoğan arasında seçimlerin hemen ardından belediye araç ve teçhizatlarını ortak kullanmak üzere bir protokol imzalandı. (Bu protokol arşivimizde vardı, sizlere göstermek isterdik ancak binlerce belgeyi içeren arşivimizde vakit darlığından dolayı bulamadık üzgünüz.)

Yapılan bu protokol gereği, Bor Belediyesi vidanjörü sık sık Niğde Belediyesi hizmetinde çalıştı. Aşağıdaki fotoğrafı da bundan birkaç ay önce çekmiştik. Niğde Belediyesi gelişmiş bir vidanjör aldı ve bu sorunu çözdü…

Sırada yüksek katlara ulaşan itfaiye aracına ihtiyacı var. Halen Bor Belediyesine ait itfaiyeyi Niğde sokaklarında görebiliyoruz.

Bundan sonraki aşama da ise yapılan protokol gereği, (devam ediyorsa ve yasal ise!) Niğde Belediyesi'nin araç parkında yer alan bazı araçları Borluların hizmetinde görmek istiyoruz.

Alınan araçlar her iki belediyeye de hayırlı olsun…










Editör: TE Bilişim