Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Nurettin Tekin’in naaşı, Mardin'de düzenlenen törenin ardından  Niğde’ye uğurlandı. 



ŞEHİDİMİZ İÇİN İLK TÖREN MARDİN'DE 

Kızıltepe İlçe Devlet Hastanesi önünde dün bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Nurettin Tekin için uğurlama töreni düzenlendi. Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene, Vali Mustafa Yaman, AK Parti Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Komutanı Ahmet Zafer İzcan, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ve vatandaşlar katıldı.
Tören, şehidin naaşının alana getirilmesi ile başladı.

Törende konuşan Emniyet Müdürü Pekcan: “Dün düzenlenen hain saldırının faili sabah saatlerinde yapılan operasyonla 1 PKK’lı terörist etkisiz hale getirilmiştir. Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğimize ait zırhlı otobüs Hastane Caddesi üzerinde seyir halinde iken, PKK terör örgütü mensupları tarafından bomba yüklü araç ile gerçekleştirilen saldırı sonucu kahraman polisimiz Nurettin Tekin ağır şekilde yaralanmış, Kızıltepe devlet hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Aynı saldırıda 2 masum evladımız hayatını kaybetmiş, 5’i polis olmak üzere 20 vatandaşımız yaralanmıştır” dedi. 

Tören, Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un dua okumasının ardından şehidin naaşının memleketi Niğde’nin Çiftlik ilçesine uğurlanması ile sona erdi. 

NİĞDE - ÇİFTLİK İLÇESİNDE DUALARLA UĞURLANDI. 

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 23 yaşındaki polis memuru Nurettin Tekin’in cenazesi Niğde’nin Çiftlik ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Polis Memuru Nurettin Tekin’in naaşı Nevşehir havaalanından karayolu ile Niğde’nin Çiftlik ilçesine getirildi. İlk önce baba ocağına götürülen şehidin naaşı daha sonra Çiftlik İlçe meydanına geldi.

Şehidin kardeşleri Merve ile Ramazan ağabeylerinin cenaze törenine polis şapkası giyerek katıldı. Anne Zöhra ise oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Şehidin babası Mehmet Tekin ise, oğlunun tabutu yanında, ‘‘Gülerek gittin, gülerek geldin oğlum, Allah razı olsun senden’ dedi.

Niğde İl Müftüsü Aladdin Gürpınar’ın kıldırdığı cenaze namazından sonra Şehit polis İlçe mezarlığına defnedildi.

Törene Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Garnizon Komutanı Yarbay İdris Tataroğlu, Ülkü Ocakları genel Başkanı Olcay Kılavuz, Parti başkanları İlçe kaymakamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Teröre karşı tepkilerini belirten vatandaşlar oluşan toplumsal birliktelik sonucunda  FETÖ  ve PKK ile devletin ve hükümetin daha etkin ve sert mücadele etmesini istediler. 

Editör: TE Bilişim