Bor Yeni Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu seçimleri geçtiğimiz gün yapıldı. Daha önceki Yönetim Kurulu Başkanı Hazım Güdük tekrar Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

 

Bor Yeni Sanayi Yönetim Kurulu yeni yönetim seçimi  için Bor Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezi Okulu sosyal salonunda toplandı. Toplantıya Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, NESOB Başkanı Fahri Eker, Bor Esnaf Sanatkarlar Kooperatif Başkanı Muhterem Hızar, Bor Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Kani Demirbilek ve Bor Sanayi esnafı katıldı.

 

Sanayi Sitesi yönetim kurulu seçiminde  divan başkanlığını Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fahri Eker yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Bor Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Hazım Güdük, faaliyet raporunu okudu. Bazı dilek ve temennileri de dile getiren Hazım Güdük’ün kısa konuşmasının ardından toplantıya katılan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, sanayi esnafının sorunlarını dinledi, çözüm önerileri getirdi.

Bor Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu seçiminde yaptığı konuşmada eski sanayiden yeni yerine yıllar önce taşınan Bor Yeni Sanayi sitesinin bazı sorunları olduğunu, ticari manada eksikliklerinin olduğunu belirtti.

 

“BOR SANAYİNE EKSİKSİZ MALZEME SATACAK YEDEK PARÇACI LAZIM”

 

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ; Eski sanayiden şartları daha iyi olan yeni sanayimize taşındık ancak her geçen gün biliyorum ki Yeni Sanayinin aldığı pasta küçülüyor. Önce kendimizi yargılamamız lazım, nerede hata yapıyorsak bulmamız lazım. Bor ticareti neden geriliyor, Bor sanayi neden geriliyor bunu bir masaya yatırıp çözüm bulmamız lazım. Özellikle yedek parça konusunda Bor Sanayisinin sıkıntısı var. Dört dörtlük eksiksiz malzeme satacak yedek parça satan işyerlerimizin olması lazım. Sanayiye gelen bir müşteri tam teşekküllü  yedek parçacı  olmadığı için, Niğde’den yada Kayseri’den getirtelim laflarına muhatap oluyor, bu da sanayinin iş kaybına sebep oluyor. Tam teşekküllü yedek parçacı işini halletmemiz lazım, bunu kim halledecek  yine sizin içinizden birileri  çıkacak.”dedi.

 

Başkan Erat Bor Yeni Sanayi Sitesinin Bor ticareti açısından çok önemli olduğunu sanayi için Belediye olarak üzerine düşen her konuyu yaptıklarını ve bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini belirtti.

 

“BELEDİYE OLARAK ATTIĞIMIZ ADIMLARI SANAYİMİZİ  DÜŞÜNEREK ATIYORUZ”

 

Başkan  Erat konuşmasının devamında ; Bor ilçemizin ticareti için iki öncelikli yer var. Birisi Bor Organize Sanayi, diğeri ise küçük sanayi sitemiz. Bu iki yeri de çok önemsiyorum, belediye olarak attığımız adımları buna göre geliştiriyoruz. Biz küçük sanayimizi  ön plana çıkarmak için Kaynarca ve Sazlıca yollarını açtık. Bor İlçemize gelişleri kolaylaştırmak için bunu yaptık. Oradaki üreticiler, vatandaşlarımız rahatlıkla  geliyor. Bor Salı Pazarının üzerini kapattık, yürüyen merdiven koyduk, aracını koyabileceği köy garajını yaptık. Eskiden pazarımız 11 – 12’de bitiyordu şimdi akşama kadar sürüyor. Geçmişe göre  Bor Pazarına gelen kişi sayısı çok  arttı. Köylerden kasabalardan üreticiler geliyor, malını satıyor. Alışverişini yapıyor, muhakkak üç – beş tanesi  Bor Sanayine gidiyor. Pazar ve yolları bilinçli olarak yaptık” dedi.

 

“BOR GALERİCİLER SİTESİ BOR SANAYİNE YAKIN OLSUN İSTİYORUM”

Başkan Erat, yapılması planlanan Galericiler sitesi konusunda da açıklamalarda bulundu.  Erat ; Galericiler sitesi  Bor Sanayine yakın bir yere yapılmasını istiyorum. Vatandaşlarımız  orada araba alırken, yada satarken yapılacak bir yeri varsa gelsin Bor Sanayinde yaptırsın, o yüzden Bor sanayine yakın bir yer olsun istiyorum. Kamyon Garajını yine Bor Sanayisinin çok yakınına yaptık bunları bilinçli olarak yaptık. Bor ticareti anlamında İlçemizin alacağı pastayı nasıl büyütürüz onu düşünüyor, yaptığımız her şeyi de bu manada yapıyoruz” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Başka adayın olmadığı seçimde üyelerin büyük bölümünün oyunu alan Hazım Güdük ve yönetim kurulu güven tazelemiş oldu.

 

 

Editör: TE Bilişim