Niğde'nin Trafik ile ilgili o kadar çok sorunu var ki... Son bir hafta içinde gündeme getirdiğimiz konuların hemen aşağıda bazıları ise  sayfanın en altında  lütfen bakınız. 

Eski Fertek Yolu Gazeteci İsmet Sayın Caddesinin trafik düzensizliğinden dolayı hergün yaşanan kazalar ve Niğde Barosunun bile bu caddeki Trafik sorununa müdahil olması. 

Bor yönünden Niğde'ye gelen Bor, Altunhisar, Kemerhisar ve Bahçeli  Kooperatif otobüslerinin Niğde Şehir Merkezine sokulmaması üzerine ulaşım aracı olarak otobüsleri kullanan, özel aracı olmayan vatandaşların Niğde Belediyesinin bu kararı sonrasında yaşadıkları sıkıntı. 

Niğde şehir merkezindeki park sorunu... 

Hergün yaşanan yetişmekte zorlandığımız Trafik kazaları... 

Bütün bu sorunları şoförler, yayalar, vatandaşlar, esnaflar ve herkes bir şekilde yaşarken... 

Konunun bir nevi tarafı müdahil olması gereken kişi...  Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sadullah Çarboğa bir basın açıklaması yaparak... Sürücülerin iftara yetişmek için acele etmemesini istiyor. 

İşte Niğde'nin temel sorunu bu... 

****


Haber aynen aşağıda... 

NİĞDE ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI BAŞKANI SADULLAH ÇARBOĞA;  - “İFTARA YETİŞMEK İÇİN ACELE ETMEYİN”

Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sadullah Çarboğa, oruç nedeniyle yaşanan açlık, susuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak sürücülerin reflekslerinin yavaşlayabileceğini belirtti ve dikkat dağılmasına karşı her zamankinden fazla duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulundu. 

Sürücülere iftara yetişmek için acele etmemelerini söyleyen Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sadullah Çarboğa, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Ramazanda oruç nedeniyle çoğu insanda kan şekeri düşüyor. Sürücüler, oruç nedeniyle yaşanan açlık, susuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak reflekslerin yavaşlaması ve dikkat dağılmasına her zamankinden fazla dikkatli, sabırlı ve duyarlı olmalı. Sürücüler iftara yetişmek için acele ederek, kendilerini ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmemelidir." 

Başkan Çarboğa, "Bu günlerde tatile gidiş ve dönüşler yoğunlaşarak trafik artıyor. Bu kazaların büyük sebebi, yoğun yağışlar, nem oranının artmasından etkilenen sürücülerin dikkatinin dağılmasına bağlı olarak trafik kurallarına uymamak ve aşırı hız olarak görülüyor. Mecbur kalmadıkça öğle sıcaklarında yola çıkmayınız. Sabırsızlık ve yorgunluktan dolayı, yolculuğun sonuna doğru, varılacak noktalara yakın yerlerde daha çok kaza yapılıyor. Sürücülerin özellikle akşam saatlerinde iftara yetişmek için acele etmemelidirler. Aceleci olan sürücüler hem kendilerini hem de trafik güvenliğini tehlikeye düşürmektedirler. Ramazan ayı boyunca trafik kazalarından dolayı üzücü haber almamak için sürücüler acele etmeden, trafik kurallarına uyarak ve daha dikkatli bir şekilde araçlarını sürmeleri gerekmektedir. Bu mübarek ayda sürücüler birbirlerine karşı daha hoşgörülü ve saygılı olmalıdır. Aksi halde beklenmedik can yakan kazaların olması kaçınılmazdır.” diye konuştu.

 
Editör: TE Bilişim