Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kente önümüzdeki 5 yıl içinde yeni bir arıtma tesisinin kazandırılacağını ancak kısa vadede mevcut arıtma tesisinin rehabilite edilerek şehrin atık sularının arıtılmasına yeterli hale getirileceğini söyledi. 

‘Temiz sular arıtma tesisi dışına alınacak’
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın yoğun çabaları sonucunda, şehrin en önemli problemlerinden biri olan arıtma tesisi sorununun çözümü için düğmeye basıldı. Niğde Belediyesi’yle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu bakanlığına bağlı Niğde İl Müdürlüğü ve İller Bankası’nın yer aldığı dört ayrı kurumun teknik elemanlarınca yapılan inceleme sonucu hazırlanan rapora göre, öncelikle arıtma tesisinin içine karışan pınar sularının tesise gitmesi önlenecek. Böylece arıtma tesisine giden atıklar 3’te bir oranda azalacak. Arıtma tesisi rehabilite edilerek kalan 3’te ikilik kısım için yeterli hale getirilecek. Yeni arıtma tesisi yapılana kadar, pınar sularından arındırılmış ve rehabilite edilmiş arıtma tesisi şehrin arıtma ihtiyacını karşılamış olacak.

‘Tesis rehabilite edilecek’
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 4 kurumun teknik personeliyle yapılan inceleme ve hazırlanan rapor doğrultusunda mevcut arıtma tesisinin kısa sürede rehabilite edileceğini bildirdi. Arıtma tesisine karışan temiz suların tesis dışına aktarılarak tesisin yoğunluğunun azaltılacağını kaydeden Başkan Akdoğan, “Tesisimizde yapacağımız rehabilite çalışmasıyla da kısa vadede şehrimizin arıtma ihtiyacını karşılamış olacağız. Diğer yandan da yeni bir arıtma tesisi için çalışmalara başlayacağız. Yeni bir arıtma tesisi proje çalışmalarında son aşamaya gelindi. Arıtma tesisinin yapımı için ihale ve yapım süreciyle 5 yıllık bir zamana ihtiyacımız var. Yeni arıtma tesisimiz yapılana kadar mevcut tesisimizden şehrimizin ihtiyacını karşılayacağız. Yeni arıtma tesisimizin yapılmasıyla birlikte Niğde’nin atık suyla ilgili problemlerini tamamen bitirmiş olacağız’’ diye konuştu.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan geçtiğimiz ay, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk ve İller Bankası Genel Müdürlüğü teknik personelinden oluşan bir heyetle bir araya gelerek arıtma tesisiyle ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirmişti.

Bu arada Niğde Belediyesi Arıtma Tesisi, daha işlevsel hale getirmek ve personel açısından güçlendirilmesini sağlamak amacıyla Niğde Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’ne bağlandı.


 
Editör: TE Bilişim