Niğde Belediyesi’nin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile birlikte sürdürdüğü Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımı tamamlanan konutlar için ilk kura çekimi 5 Şubat Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Noter huzurunda düzenlenen kura çekiminde 235 konutun hak sahibi belirlendi.

Heyecanlı anların yaşandığı konut belirleme programında ilk çekilişi yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Ufuk Projesi olarak adlandırılan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tamamlandığında, bölgenin Niğde’deki en modern yerleşim alanlarından biri olacağını söyledi.

İLK KURA İLK HEYECAN….
Niğde Belediyesi ile TOKİ Başkanlığı’nın, Efendibey, Şahinali ve Şehitler mahallelerindeki 121 hektar alanda sürdürdüğü Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 6. alanında yapımı tamamlanan 235 konut için 5 Şubat Spor Salonu’nda kura çekimi gerçekleştirildi. 443 başvurunun yapıldığı kura çekiminde 75 metrekarelik 28 konut, 90 metrekarelik 180 konut ve 110 metrekarelik 27 konutun sahipleri belli oldu. Yapımı tamamlanan inşaatların ilk ve son katlarındaki konutlar, noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimine dahil edilmedi. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gerçekleştirilen ilk kura çekimine Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, TOKİ Başkanlığı Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mustafa Bakır, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit ve 235 konut için başvuru yapan vatandaşlar katıldı.

İlk çekilişi yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kurada adı çıkan hak sahibi vatandaşlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Akdoğan, Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi’nin, Niğde’nin ufuk projesi olduğuna değindi. Eski yapıların yıkılarak yerine modern inşaatların yapıldığını, çevre düzenlemesi, bulvarları, sosyal donatı alanları ve modern konutları ile Efendibey Kentsel Dönüşüm Alanı’nın, şehrin ortasında ve kentin en modern yerleşim alanlarından biri olacağını vurguladı.

BELEDİYE PROJEDEN TEK KURUŞ GELİR ELDE ETMİYOR
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediyesi’nin projeyi TOKİ Başkanlığı ile birlikte sürdürdüğünü ifade ederek, “Özellikle şunu belirtmek isterim ki; Niğde Belediyesi olarak bu projeden tek bir kuruş dahi gelir elde etmiyoruz. Bu proje ranta ve gelire yönelik bir proje değil. Bu proje bölgenin daha modern hale getirilmesi için TOKİ ile birlikte sürdürülen bir projedir. Ben Niğde Belediye başkanı olarak hiçbir vatandaşımızın herhangi bir kayba uğramasını istemem. Biz her zaman Niğdeli kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.  Başkan Akdoğan, Niğde Belediyesi olarak, proje kapsamında yıkılan 350 hanede ikamet eden vatandaşlar için ayda ortalama her haneye 515 TL kira parası ödediklerini, bunun belediyeye maliyetinin de aylık yaklaşık 200 bin TL olduğunu da sözlerine ekledi.

TOKİ Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mustafa Bakır ise yaptığı konuşmada, Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi’nin, TOKİ Başkanlığı açısından ülke genelinde en önemli projelerden biri olduğuna dikkat çekti. Bakır, önümüzdeki dönemde TOKİ’nin Türkiye genelinde 236 bin yeni konut üreteceğini de ifade etti.

Efendibey Kentsel Dönüşüm alanında bugüne kadar 2 bin 340 konutun ihalesinin gerçekleştirildiğini açıklayan Mustafa Bakır, yol peyzaj ve park alanı ihalelerinin yapıldığını, projenin şu ana kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak harcamalar ile birlikte yaklaşık 420 milyon liraya mal olacağını vurguladı.
 

 
Editör: TE Bilişim