Niğde Belediyesi’nin yayın organlarından “Niğde’nin Bülteni” ve “Dört Mevsim Niğde” dergisinin yeni sayıları çıktı. Ücretsiz olarak vatandaşlara ulaştırılan yayınlarda, Niğde Belediyesi’nin faaliyetleri, yapılmakta olan ve yapılacak yeni projeler, Niğde’nin tanıtımı, Niğdeli şair ve yazarların eserleri yer alırken, 15 Temmuz darbe girişimi ve halkın bu girişime karşı verdiği ortak mücadele her iki yayının ana temasını oluşturdu.

YENİ TASARIM, ZENGİN İÇERİK
Niğde Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce hazırlanan ve yılda 4 kez yayınlanan “Dört Mevsim Niğde” dergisi, farklı tasarımı ve zengin içeriğiyle vatandaşların ilgisine sunuldu. Yayın hayatına başladığı tarihten itibaren 20’nci kez okurlarıyla buluşan Dört Mevsim Niğde Dergisi, kapak konusu olarak 15 Temmuz darbe girişimini ele aldı. Halkın tek yürek olarak darbeyi püskürtmesinin irdelendiği Dört Mevsim Niğde Dergisi, “Millet Darbeye Hayır Dedi” başlığı ile yayınlandı. 27 gün süren demokrasi nöbetlerinin ayrıntılarıyla anlatıldığı Dört Mevsim Niğde Dergisi’nin yeni sayısında, Niğde’nin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerinin anlatıldığı makale, şiir ve fotoğraflara da yer verildi. Dergide Niğde Belediyesi’nin son 4 ay içinde şehre kazandırdığı yatırımlardan da kesitler sunuldu.

DEMOKRASİ MÜCADELESİ NİĞDE’NİN BÜLTENİ’NDE
Niğde Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce hazırlanan bir diğer yayın organı “Niğde’nin Bülteni” de 33’üncü sayısıyla okurlarıyla buluştu. Aylık olarak yayınlanan Niğde’nin Bülteni, bu sayısında, hain darbe girişiminin seyrini değiştiren Niğdeli şehidimiz Ömer Halisdemir’in, Türkiye’yi gururlandıran kahramanlığını kapak konusu yaptı. 15 Temmuz gecesi başlayan ve 27 gün süren demokrasi nöbetlerinin tarihsel bir süreç içinde anlatıldığı Niğde’nin Bülteni’nde Niğde Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelere de yer verildi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde’nin Bülteni’ndeki başyazısında, 15 Temmuz’daki hain darbe girişimine karşı vatandaşların gösterdiği mücadelenin, Kurtuluş Savaşı’ndaki mücadeleyle benzeştiğini ifade etti. Başkan Akdoğan, yazısında ülkemiz üzerinde oynanan tüm oyunlara rağmen, Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma yolunda emin adımlarla ilerlediğini, Niğde Belediyesi’nin de Niğde’yi marka kent haline getirmek için gece gündüz demeden çalıştığını vurguladı.

Niğde Belediyesi’nin kültürel yayınları arasında yer alan Dört Mevsim Niğde dergisi ve Niğde’nin Bülteni, çoğunlukla Niğde’de olmak üzere Türkiye’nin 81 ilinde ücretsiz olarak dağıtılıyor.





 
 
Editör: TE Bilişim