Niğdelilerin belki de en çok istediği, tartıştığı, konuştuğu, siyasi malzeme yaptığı  konu, Havaalanıdır.

Haber-Yorum: Selim GÖKEL

Eski bakan Akın Gönen’in girişimleri ile yatırım programına alındı.  Havaalanı düşüncesi ile Niğde – Ankara yolu taa o zamanlarda 4 şerit yapıldı.  Havaalanı yapılacak düşüncesi ile yine Akın Gönen tarafından bakanlığı zamanında  Uşak OSB’ye ayrılan bütçeyi   imzalama şartı olarak  Bor OSB’nin kuruluşu sağlandı.  4 şeritli geniş yol  ve OSB,  havalanın yapılmasını güçlendiren bir unsurdu. Yine onun  çabaları sonucu yapılan Niğde Üniversitesi de ona keza.  

O zamandan bu güne kadar bir çok tartışmalar, soru önergeleri, bakan ve başbakan sözleri duyduk, dinledik…

Bugün, Niğde Havaalanına çok yaklaştı. 

Havaalanının o eski inşaat tabelası hala duruyor…   Önceki gece sessiz sedasız  eski tabelanın hemen önüne bir tabela daha dikildi. Kim dikti, kim diktirdi  öğrenemedik!   Tabela üzerinde “Şehit Ömer Halisdemir Havaalanı”  yazıyordu.

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’i  ve fedekarlığını  ülkemiz biliyor.  Daha darbenin ertesi günü ilk günden "Heykeli dikilecek" diye haber yapmıştık. Şehidimizin kabrini binlerce kişi ziyaret ediyor.  Minnettar olduğumuzu biz biliyoruz, siz biliyorsunuz,  Niğde yerel yöneticileri biliyor,  Ülkemizin yöneticileri biliyor ve ötesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan biliyor ve bunu her konuşmasında dile getiriyor…

Bu  isme ve bu ismi yetiştiren topraklara borcumuz var…. Ailesine de borcumuz var ki ailesi havaalanı konusunda  istekli ve ısrarlı… Bunu bizzat dinledim…  Şehidimizin hayalindeki evi tamamlanmak üzere.   Anıt mezarı yapılacak elbet.   İşte, onun karşısına  ismini ilelebet yaşatacak hafızalara kazıyacak, her kalkan veya inen uçaktan anıt mezarına bir çocuk el sallayacak, bir nurlu yaşlı amca dua edecek... İşte bunun için, bu havaalanı için...   Bu dileklerini, dileklerimizi Ankara’ya ulaştıracak mekanizmalara ihtiyaç var. 

Önce bu konu sosyal medyadan dillendirildi… Sitemize de çok yazıldı… Acaba istismar ediliyor mu diye düşündük, ama ailesi de çok istekli. Ardından Niğde Belediye Başkanı  Faruk Akdoğan dillendirdi ve ısrarla istedi.  Milletvekili Ömer Fethi Gürer mecliste bu konuyu dile getirdi.  Bu gece ulusal yayın yapan NTV haberlerinde “Şehidimizin Ailesi Havaalanı istiyor” diye haber yapıldı ve Niğde  Dernekler Federasyonu Başkanı kendisi de bir Çukurkuyu olan Emin Özer’i konuk olarak konuşturdu.  O da gerekçeleri ile birlikte  istedi…  Niğdeli turizmciler Niğde’nin kabuğunu kırabilmesi için… Medeniyetler Şehri Niğde sloganının  geçerliliği için Havaalanı şart diyorlar…  Ulusal ve yerel medya da  havaalanı  gündemde.

Niğde 6 tane demokrasi şehidi verdi… 

Zamanlama  ve şartlar Niğde için çok uygun…  

Nevşehir havaalanı kapandı…  Aksaray havalanı istiyor… Niğde, Ereğli, Aksaray illerine hizmet verecek Bölgesel bir havaalanı  hiç uzak değil… Sadece Ankara’ya bu halis isteği  anlatacak bir irade gerekiyor…


 

 
Editör: TE Bilişim