Hakkari'de bir hafta önce  nöbet değişimine giden zırhlı polis aracının devrilmesi sonucu ağır yaralanan Niğdeli Özel Harekat Polisi  31 yaşındaki Erol Öncel, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde dün şehit olmuştu. Acı haber Niğde'nin Çiftlik İlçesi Bozköy'e ulaştı ve ailesine haber verildi. Şehidimizin evine Türk Bayrakları asıldı. 

Şehidimizin  cenazesi  bugün sabah saatlerinde GATA'da yapılan törenin ardından helikopter ile Niğde'ye gönderildi. GATA'da yapılan törene Niğde Ak Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'de katıldı.

İKİ AY ÖNCE GÖĞSÜNDEN YARALANMIŞ

Yahya ve Nazile Öncel çiftinin 7 çocuğunun en küçüğü olan Polis Memuru Erol Öncel'in 2 ay önce PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada yaralandığı öğrenildi.  Şehidin yakınları, göğsüne isabet eden kurşunla yaralanan Öncel'in baba evine geldiğini ve ailesinin 'Biraz dinlen oğlum' sözlerine, "Kardeşlerim şehit olurken ben burada duramam" diyerek görev yeri Hakkari'ye gittiğini söyledi.


Şehit polis memuru Erol Öncel'in cenazesi helikopterle Niğde'nin Çiftlik İlçesi'ne bağlı Bozköy kasabasındaki  baba evine getirildi. Burada düzenlenen törene Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İbrahim Taşkın, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, askeri ve mülki erkan ile şehidin ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Törende baba Yahya ile ağabeyleri şehidin Türk bayrağına sarılıp gözyaşı döktü. Cenaze namazının kılınmasının ardından meslektaşları tarafından omuzlara alınan şehidin cenazesi, cenaze aracına konuldu. Bekar olan Erol Öncel, götürüldüğü belde mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. 



 
Editör: TE Bilişim