İstanbul Niğde Dernekler Federasyonu (NİĞDEF), geçtiğimiz yıllarda 2 kez Ankara’da düzenlendikten sonra devam ettirilmeyen Niğde Günleri’nin İstanbul’da düzenlenmesi için kolları sıvadı.
 
NİĞDEF 2. Olağan Genel Kurulu Federasyona üye 15 Niğde derneğinin katılımıyla düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın Divan Kurulu üyeliklerini Metin Yavuz, Mustafa Öztürk, Zekeriya Önes yaptı. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen genel kurulun açış konuşmasını  Kurucu Başkan Mustafa Tokaç yaptı. Mevcut başkan Tuğrul Urhan’ın vekaleten yürüttüğü görevi bugünden itibaren asaleten devam edeceğinin altını çizen Tokaç, “Biz de onun destekçisi olacağız, yanında olacağız. NİĞDEF çatısı altında üç yıldır çok büyük mesafeler katedildi. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da üzüntülerimizde ve sevinçlerimizde beraber olacağız. Biz büyük bir aileyiz, yeter ki bunun farkında olalım ve farkındalığını yaratalım.” Şeklinde konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen İstanbul Niğde Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı  Avukat Tuğrul Urhan, yaptığı selamlama konuşmasında yeni yönetim kurulu üyelerini tanıttı. Şu anda federasyon çatısı altında aktif 15 Niğde derneğinin bulunduğunu, resmi başvurular tamamlandığında bu sayının 22’ye ulaşacağını kaydeden Urhan, “Bundan üç yıl önce kurulan NİĞDEF, İstanbul’daki Niğde derneklerinin bir araya getirerek oluşturmuş oldukları birlik ve beraberlik hareketidir. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın. Bizler, üç yıldır Niğdemizin adını duyurmak için birçok proje yaptık. Elimizden gelen gayreti gösterdik. Bu da bir ekip işidir. Bundan sonra da Niğdemize, İstanbul’daki hemşehrilerimize yararlı olacak tüm projelere açığız. Niğdemizin makus talihini inşallah burada bulunan ekip değiştirecek.  Bu kapsamda gece gündüz demeden çalışacağız. Bana ve yeni yönetim kurulu üyelerimize duyduğunuz güvenden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
 
NİĞDE GÜNLERİNE TALİP OLDULAR
Genel Kurulun dilek ve temenniler bölümünde konuşan katılımcıların birçoğu ise geçtiğimiz yıllarda Ankara’da düzenlenen Niğde Günleri’nin devam etmesi noktasında görüş bildirdiler. Niğde Günlerinin bundan sonra İstanbul’da düzenlenmesini ve NİĞDEF’in de buna önayak olması gerektiğini ifade eden katılımcıların konuşmalarına yanıt veren NİĞDEF Yönetim Kurulu Başkanı Av. Tuğrul Urhan, konuyla ilgili en kısa zamanda çalışma başlatarak gerekli adımların atılacağını söyledi. Niğde Günleri geçtiğimiz yıllarda Ankara’da “Başkent Niğde Günleri” adı altında iki kez düzenlenmişti.
 
FEDERASYONA ÜYE DERNEKLER
İstanbul Niğde Dernekler Federasyonu çatısı altında şu dernekler bulunuyor: Hacıabdullah Derneği, Kayırlı Derneği, Bağlama Derneği, Yakacık Derneği, Akçaören Derneği, Hacıbeyli Derneği, Asmasızlılar Derneği, Yıldıztepe Derneği, Fesleğen Derneği, Anadolu Yakası Niğdeliler Derneği, Çamardı Derneği, Uluören Derneği, Narköyü Derneği, Koyunlu Derneği, Pınarcık Derneği, Ulukışla Derneği.
 
YÖNETİM KURULU
Av. Tuğrul Urhan Başkanlığındaki İstanbul Niğde Dernekler Federasyonu’nun yeni yönetimi şu şekilde belirlendi:  İbrahim Üney, Durmuş Bayfidan, Himmet Tuzane, Kadir Karatürk, Ramazan Öz, Ömer Yavuz, Recep Tosun, Ahmet Altın, Ergin Çelik, Murat Temur, Muhterem Yiğit, Mustafa Demirci, Mesut Kamer, Cuma Yiğitbilek, Adem Ayhan, Yasin Çetin, Nisani Başekin, Murat Çetin, Mevlüt Yalçınkaya, Soner Demir.
 
DENETLEME KURULU
Resul Bozkurt, Recep Erkol, Nuğrettin Özcan
DİSİPLİN KURULU
Azmi Göktaş, Ethem Avşar, Ömer Doğanlar.

 
Editör: TE Bilişim