CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, müezzini olmayan camileri, soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi. Önergeye yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Niğde’de 21 caminin müezzin-kayyım kadrosunun olmadığını bildirdi.  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yazılı soru önergesinde Türkiye genelinde ve Niğde’de müezzinsiz camilerle ilgili istatistiki bilgilerin açıklanmasını istedi. CHP Milletvekili Gürer, “Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı kadrosunda bulunan İmam-Hatip ve Müezzin unvanı taşıyan personel sayısı kaçtır? Niğde'de Müezzin olarak görev yapan kaç Diyanet İşleri Başkanlığı personeli vardır? Türkiye genelinde İmam-Hatip ve müezzini olmayan cami sayısı kaçtır? Niğde'de müezzini olmayan cami sayısı kaçtır? Bu camiler hangi yerleşim yerlerindedir?” şeklinde sorular yöneltti.  

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gürer’in Türkiye genelindeki diyanet personeli sayısıyla ilgili sorusuna yanıt vermezken, Niğde ilinde müezzin-kayyım olarak 71 personelin görev yaptığını açıkladı.  

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ayrıca Niğde’de müezzin-kayyım kadrosu olmayan cami sayısının 21, müezzin-kayım kadrosu olup da görevlisi olmayan cami sayısının ise 8 olduğunu bildirdi. 
 
 
Editör: TE Bilişim