Niğde Belediyesi, Nar Mahallesi’ne yeni ve modern bir çocuk oyun alanı ve parkı kazandırıyor. İçinde sentetik çim spor sahasının da bulunduğu park, Niğde Belediyesi’nin 2009 yılından bu yana kente kazandırdığı 74. Modern park olarak kayıtlara geçiyor.

Niğde Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Nar Mahallesine, 4 bin 300 metrekare alanda, Nar mahallesinin en büyük çocuk oyun alanı ve parkını kazandırıyor. Yapımı tamamlanma aşamasına gelen parkta çocuklar için modern oyun grupları, gençler için sentetik çim saha, vatandaşlar için spor aktivitelerini yapabilecekleri modern spor aletleri, ailelerin de vakit geçirebilmelerini sağlayacağı 5 adet kamelya bulunuyor.

Niğde Belediyesi’nin Nar Mahallesi’ne kazandırdığı modern çocuk oyun alanı ve parkı, revize edilenlerle birlikte, son 6 yıl içinde Niğde’ye kazandırılan 74’üncü park olma özelliğini taşıyor. Niğde Belediyesi, 2009 yılından bu yana mevcut 50 parkı tamamen revize etti. Çocuk oyun grupları dahil park alanlarını baştan sona yenileyen Niğde Belediyesi, bu süre içinde kente 24 yeni ve modern park daha kazandırdı.  Niğde Belediyesi 1700’e yakın çocuk oyun grubu, spor aleti, bank ve kamelya alımı gerçekleştirirken, parklara 21 bin metrekare kauçuk zemin kaplama işi yaptı. 135 bin metrekare alanda kavşak ve çevre düzenlemesi yapıldı. 

AŞAĞI KAYABAŞI MAHALLESİ’NE BİR PARK DAHA

Niğde Belediyesi sadece Nar Mahallesi’nde değil, Aşağı Kayabaşı Mahallesi’nde de modern çocuk oyun alanı ve park yapım işini sürdürüyor. Kaldırım taşı, kilitli parke taşı döşeme çalışmaları devam eden Aşağı Kayabaşı Mahallesi parkında yeşil alan çalışmaları da tamamlandıktan sonra, parkın birkaç ay içinde hizmete gireceği belirtildi.

YENİ PARKLARA SENTETİK SAHA

Niğde Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, modern çocuk oyun alanları ve parklara sentetik spor sahaları yapmayı da ihmal etmiyor. Yeni yapılacak parklarda ve mevcut oyun alanlarında, yapımına elverişli yerlerde sentetik spor sahaları yapılacak.

BAŞKAN AKDOĞAN’DAN İNCELEME

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Nar Mahallesi’nde yapımı tamamlanma aşamasında olan modern çocuk oyun alanı ve parkında incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, şehrin her noktasında, toplumun her kesimine en iyi hizmeti sunmanın gayreti içinde olduklarını belirterek, “Niğde’mize bugüne kadar onlarca çocuk parkı ve oyun alanı kazandırdık. Gelişen Niğde’mizde yapılanların yeterli olduğunu düşünmüyor , daha çok park ve oyun alanı yapmak için çaba gösteriyoruz. Çocuklarımıza, gençlerimize ve vatandaşlarımıza daha yaşanabilir bir Niğde bırakmanın gayreti içindeyiz” dedi. 

Editör: TE Bilişim