Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğdeyi çevre illerle ekonomik ve kültürel alanlarda bütünleştirmek amacıyla başlatılan "Niğde Çevre İllerle Bütünleşiyor" adlı projenin startını Adana'dan verdi. Seyhan Oteli'nde basın toplantısı düzenleyen Başkan Akdoğan, Adana ve Niğde'nin kültürel açıdan benzer özelliklere sahip olduklarını belirterek, "Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızı Niğde'de konuk etmek için bazı projeler hazırladık. Artık Niğde'den Adana'ya 1 saatte gelinebiliyor" dedi.
 
Niğde Belediyesinin "Niğde, Komşu illerle Bütünleşiyor" projesi, Adana'dan başlatıldı. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Adana Seyhan Otel'de basın toplantısı düzenleyerek projenin detayları hakkında bilgi verdi. Basın toplantısına Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Adana Bölge Müdürü Mustafa Keleş, Niğde Belediye Meclis Üyesi Bekir Peker, Ulusal gazete, TV ve haber ajanslarının bölge müdürleri ve temsilcileri ile yerel basın kuruluşlarının yönetici ve çalışanlarından oluşan kalabalık bir basın mensubu topluluğu katıldı.

Basın Toplantısının açılış konuşmasında Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Niğde ile Adana'nın gerçekten artık birbiri ile bütünleşme aşamasına geldiğini belirterek, "Niğde Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan, Adana medyası ile dostluk bağı kurup tanışmak, duygularını ifade etmek, Niğdeyi tanıtmak için buradalar. Bu akşam güzel bir amaç için bizi bir araya getirmesinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Niğde'nin tarihi ve doğal güzellikleri ile çok önemli bir merkez olduğunu belirten Başkan Akdoğan, Adana'dan başlattıkları projeyi, sırasıyla Mersin, Konya ve Kayseri'de devam ettireceklerini ifade etti. Başkan Akdoğan, bugünden başlayarak ziyaret edecekleri komşu illerde görev yapan basın kuruluşlarının temsilcilerini yaz mevsiminde Niğde'ye davet ederek, onlara Niğde'yi gezdireceklerini ve Niğde'nin tanıtımını yapacaklarını vurguladı.

Kapadokya'ya açılan ilk kapı olan Niğde'yi, komşu illerden başlayarak tüm Türkiye'de tanıtmak amacıyla yapılmış olan bir program olarak değerlendirebileceklerini söyleyen Başkan Akdoğan, konuşmasında özetle şu ifadelere yer verdi:  "Tabi Niğde aslında bilinen tarihi ile başta çevre illeri olmak üzere Türkiye'de çok anlatılabilmiş bir il değil. Bir nebzede olsa bu proje ile bunu giderebilmek ve şehrimizi Türkiye'de tanıtmak, Türkiye'de Niğde'nin sesini duyurmaktır.

8 bin yıla dayanan, bilinen tarihi ile hakikaten medeniyetlere ev sahipliği yapmış, bir çok imparatorluğun önemli şehri olmuş, Hitit uygarlığından Roma imparatorluğuna, Bizans'tan, Selçukludan ve Osmanlı'dan miras kalan eserlere sahip olan bir şehirdir Niğde. Ama bunu Niğde'ye gelip görmedikten sonra kimse kabul etmek istemiyor. Gelindiği zaman, bu alanlar gezildiği zaman hakikaten Niğde bizim beklediğimizin üzerinde bir şehirdir diye söylenebiliyor.

Bu bakımdan bölgemizi termal turizminden dağ turizmine, inanç turizmine kadar her alanda tanıtmak bizim görevimiz olduğunu düşünüyoruz. Bu programa Adana'dan başladık. Adana'nın bizim gönlümüzde ve yüreğimizde farklı bir yeri var. Türkiye'de Niğdelilerin en fazla yaşadığı şehir sıralamasında İstanbul, Ankara ve Adana üçüncü sırada geliyor

Sonuçta tüm Niğde'de yaşayan insanlarımız Adana'ya, Çukurova'ya meyilli insanlar. Yani Cumartesi ve Pazar günlerini bir çok hemşerimizin Adana ya da Mersin'de hafta sonunu değerlendirmek için geldiğini biliyoruz. İşini genişletmek ve geliştirmek isteyen esnafımızın ve tüccarımızın yine bu bölgeye akın ettiğini biliyoruz.

Bunun da bizim açımızdan, Niğde açısından yani toplam 350 bin nüfuslu bir şehir açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Adana ve Çukurova ile bu şekilde kontak halinde olmak. Bunu da yaygınlaştırmak daha da geliştirmek adına Adanalı, Çukurovalı hemşerilerimizi Niğde'mizde, şehrimizde misafir etmek adına bizim yeni başlattığımız birkaç tane projemiz var. Birincisi, içinde 6 bin konut olan Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi. Belediyemiz ile Toplu Konut İdaresinin ortaklaşa yürüttüğü bu projede 70 metrekareden başlayıp 210 metrekare kadar ulaşan büyüklüklerde 6 bin tane konut üretilecek. Bugün itibariyle 715 tanesi üretildi ama 2016 sonu itibariyle bu rakam 2 bin 500'e çıkacak ve inşaatlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Buralarda 156 ay vadeli ucuz konut edinme imkanı buradaki hemşerilerimizin var. İkincisi yine tamamen Niğde Belediyesinin öncülüğünde belediye arsası üzerine yine 70 ile 150 metrekare büyüklükte özellikle yaylacılara yönelik yapılacak 2 bin konut projemiz var. Bu projemiz de tamamlandığında tanıtımını Adana'da basın aracılığıyla tüm Adanalılara, Çukurovalılara yapacağız." dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, basın mensuplarının sorularını yanıtladığı program öncesinde, Çukurova Gazeteciler Cemiyetini (ÇGC) ziyaret ederek, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet etti.

Başkan Akdoğan, Sabah gazetesi Adana Bölge Müdürü Ersin Ramoğlu ve Star gazetesi Adana Bölge Müdürü Oğuzhan Kocabaş'a da nezaket ziyaretinde bulundu.





Editör: TE Bilişim