CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde köylerinin sorunlarına eğilmeye devam ediyor. Milletvekili Gürer’in şimdiye dek köylerle ilgili bir çok soru yönelttiği Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik bu sorunların bazılarıyla ilgili yanıt  verdi.

     CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer’in,  Bakan Faruk Çelik’e, Niğde’nin Yarhisar, Obruk, Tırhan ve Ovalıbağ  köylerinin sorunlarıyla ilgili soruları şu şekilde: 

            “Niğde İli Merkez Yarhisar Köyü arazilerinin toplulaştırma işlemleri yarım kalmıştır.  2017             yılında tamamlanması düşünülmekte midir? Niğde İli Bor İlçesi Obruk Köyü'nde arazi   toplulaştırması yapılması için bir çalışma var mıdır? Yapılması düşünülmekte midir?

                Niğde İli Merkez Tırhan Köyü arazilerinin toplulaştırma yapılmasına ihtiyacı vardır. 2017 programına alınması düşünülüyor mu? Niğde İli Çiftlik  İlçesi Ovalıbağ Köyü çiftçilerinin Tarımsal Kalkınma Kooperatifine olan borçlarının affı konusunda Bakanlığınızca bir çalışma yapılması düşünülmekte midir?”

Bakan Faruk Çelik  Milletvekili Gürer’e verdiği yanıtlarda ,“Niğde İli Merkez Yarhisar Köyü arazi toplulaştırma çalışmaları devam etmekte olup, en kısa süre içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.

Niğde İli, Bor İlçesi, Obruk Köyü'nde 2015 yılında etüt çalışmaları yapılmış olup, önümüzdeki dönemde toplulaştırma programına alınması planlanmaktadır.

Niğde İli Merkez Tırhan Köyü arazi toplulaştırma çalışmaları yatırım programına alınmış olup, konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir.

Bakanlığımızca kredi ile desteklenen kooperatifler arasında Niğde İli, Çiftlik İlçesi, Ovalıbağ Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bulunmamaktadır.

Ayrıca, 2016 yılında yapılan yasal düzenleme ile tarımsal kooperatiflerin Bakanlığa olan borçları yapılandırılmış olup, yapılandırma kapsamında 5 yıllık taksitlendirme imkânı getirilmiştir” dedi.

Editör: TE Bilişim