Niğde Belediye tarafından yapılan altında iki katlı otopark, üzeri ise Kent Meydanı olarak kullanılmak üzere yapılan Niğde Belediyesi Kent Meydanı kaykay ve paten sporu yapan gençlerin merkezi oldu.
 
Haber: Selim GÖKEL
 
Niğde Belediyesi binası önündeki parkın, ağaçların kesilip içinde iki katlı otopark olan Kent Meydanı projesi henüz tamamlanamadı. Yapımı ve ihale sürecinde bir çok tartışma yapılan Kent Meydanı bu hali ile Kaykay ve Paten sporu yapan gençlerin uğrak yeri oldu.
 

Skatepark  ismiyle de  anılan Kaykay ve Paten sporları ile ilgili Niğde’de hiçbir park  yok. Ancak Niğde Belediyesi’nin yaptığı Kent Meydanı kaykay ve paten yapan gençlerin ilgi odağı oldu.  Geniş meydanda havanın soğuk olmasına rağmen özgürce kaykay ve paten sporu yapan  gençler Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’dan burasının bir bölümünü skateparka dönüştürmesini veya merkezi bir yerde yeni bir kaykay ve paten sporları parkı açılmasını istiyorlar.

KENT MEYDANI KAYKAY! MEYDANI OLSUN İSTİYORLAR
 
Niğde’nin tam merkezindeki Niğde Belediyesi binası önünde özgürce paten kayan gençler Borhaber.net site yöneticisi Selim GÖKEL’e yaptıkları açıklamada; Niğde Belediyesi  Niğde’nin çıldırtan  trafiğine çözüm olması için, yine Niğde’nin Kent Meydanı ihtiyacını gidermek için yapılan bu meydan da kaykay ve paten sporu yapıyoruz. Bir çok arkadaşımız burada vaktini geçiriyor. Hatta aileleri ile gelip paten yapanlar bile var.  Genişliği çok iyi burası genişlik açısından belki de Ortadoğu ve Balkanların en büyük kaykay ve paten sporları yapılacak alanı ama meydan üzerine döşenen  taşlarda bir çok kırık mevcut ve aynı zamanda iyi tesviye edilmemiş, zımparalanmamış. Bir yandan söküyorlar, bir yandan tekrar döşüyorlar. Bir türlü tamamlanamadı, zaman zaman bu kırık ve düzgün döşenmemiş taşlardan dolayı patenlerimiz ile  tökezliyoruz. Şuan burada 15-20 kişi paten yapıyor ama havalar çok soğuk havaların iyi olmasından itibaren burada yüzlerce kişi aynı anda paten yapacak. Patenler ve kaykaylar ve akrobasi bisikletleri  saat karşılığı kiraya verilecek. Burası spor yapan gençlerin merkezi haline gelecek. Bizden söylemesi, ya inşaat halinde iken ikinci bir masraf yapmadan bir bölümünün veya tamamının skatepark haline dönüştürülmesini istiyoruz. Eğer burası uygun görülmüyorsa Niğde’nin merkezi parklarının bir bölümüne kaykay, paten ve akrobasi bisiklet sporları yapılabilecek spor alanları yapılması lazım”dediler.
 
 
Editör: TE Bilişim