Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, İl Trafik Komisyonu olarak Niğde’nin trafik konusunda daha yaşanabilir bir şehir haline getirebilmek ve yaşam kalitesini arttırmak için önemli çalışmalar yapacaklarını söyledi.



Niğde Valiliği İl Trafik Komisyonu Toplantısı Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.


Toplantıya, Niğde Vali Yardımcısı Hanlar İden, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Jandarma Komutanı Ufuk Nayır, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, Emniyet Müdür Yardımcıları ve komisyon üyeleri katıldı.


İl Trafik Komisyonu Toplantısının açılış konuşmasını yapan Vali Kılıç şunları kaydetti: “ Niğde’miz köklü bir geçmişe sahip kadimden beri gel gide gelen çok önemli bir şehirdir. Bundan bin yıl önce şehir olan şehirlerden bir tanesidir. Şuanda yeryüzünde kurulan şehirlerde çok bir azı bu şansa sahiptir. Şehirleri şehir yapan şehirdeki binalar değildir. Ekonomik zenginlikler değildir. Şehirleri şehir yapan şehir kültürleridir. Niğde’mizde de bu köklü geçmişine bu şanlı geçmişine uygun şehir kültürünün zaten oluşmuş olan şehir kültürünün yeniden dizayn edilmesi geliştirilmesi bu noktada gerekli düzenlemelerin sorumlu makamlarca yapılmazı bir zarurettir. Kanunlarımız sorunla olan bir ildeki çeşitli iş ve işlemlerden hizmetlerden sorumlu olan trafikten sorumlu olan makamları iradesi dahilinde belli toplantılarda yan yana gelmesini emretmiştir. Kanunlarımız emrettiği önemli kurumlarımızdan bir tanesi de il trafik komisyonudur.”


Toplantıda Niğde’nin trafik yönünden eksiklerinin görüşülerek çözüm yollarının arınacağını ifade eden Vali Kılıç: “İl trafik komisyonumuz Niğde’mizi daha yaşanabilir bir şehir haline getirebilmek yaşam kalitesini arttırmak ildeki trafiği düzenlemek noktasında eksikliklerimizi tespit etmek, eksikliklerimizin nasıl çözüm bulanacağını konuşmak üzere bir araya gelmiştir.


Trafikle ilgili sorunlar konuşulacak, öneriler alınacak çözüm yolları aranarak sonuç kamu oyuyla paylaşılacaktır” şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilişim