Niğde Günlerinin 2. si Ankara AKM’de Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından açıldı.



 Fatma TAN  Borhaber.net /ANKARA

Niğdeliler Ankara’da Niğde günlerinde bir araya geldi. Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde açılan 2. Niğde Günlerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, Doğan Şafak Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Niğde, İlçe ve Kasaba Belediye Başkanları, resmi daire kurum amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve Ankara’da ki hemşerilerimiz katıldı.

 

Seel Ajans'ın organizasyonu ile gerçekleştirilen 2. Niğde Günleri, Niğde menşeli firmaların ve Belediyelerin standları oluşturuldu. Niğde yöresine ait bir çok gıda ve diğer malzemelerin, sergilendiği 2. Niğde Günlerinin açılışı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından yapıldı.

 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici , Niğde Valisi Alim Barut,  Çankaya Belediye Başkanı hemşerimiz Bülent Tanık, Başkent Niğde Vakfı Başkanı Musa Balaban, Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Hafize Şahiner, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel birer konuşma yaptılar.

YATIRIMCILARI DAVET EDİYORUZ

Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Hafize Şahiner konuşmasında; "Niğde Tanıtım günlerinin 2. si ile Niğde'yi tanıtmaya çalışacağız. 600 bin yıllık tarihi ile tarih kokan Niğde, Kemerhisar kemerleri, roma havuzu, kalesi, camisi, gümüşler manastırı ve bir çok tarihi değeri, Çiftehan ve Narlıgöl termal tesislerine sahiptir. Aladağlar ve Bolkar ile dağcılık merkezidir. Türkiyenin elması, patatesi, lahanası burada yetişmektedir. Bütün bu değerlere rağmen bilinmemektedir ve tanınmamaktadır. Yatırımcıları ben Niğde'ye davet ediyorum. Teşfik imkanına sahiptir avantajlarından faydalanın. Sizleri ağırlamak bize nasip olur. Sizlerede Niğde'den ekmek yemek nasip olur" diye konuştu.

MAKAMLAR GELİP GEÇİCİDİR KALICI OLAN HİZMETTİR

Başkent Niğde Vakfı Başkanı Musa Balaban'da açılışta yaptığı konuşmada; "Niğde doğurgan bir şehirdir, Kırşehir, Nevşehir ve Aksaray Niğde'den kopmuştur ve Niğde küçük kalmıştır. Mevkiler ve makamlar gelip geçicidir. Kalıcı olan hizmettir. Niğdeye hizmet geldiği sürece Niğde makus talihini yenecektir. Niğde varlık içinde yokluk çeken bir şehirdir" diye konuştu.

Şekerpınarı'ndan bir su içtin mi? Akdeniz'e akım akım aktın mı? Sözlerini söylerken gözleri dolan Başkan Balaban, "Sayın Başbakan Yardımcım inşallah bir gün sizde bu sudan içersiniz. Dersiniz ki; "Bu su ağlaya ağlaya mersine akıyor." Bunu tersine çevirirseniz. Konya ereğli, Bor, Çukurkuyu ve Niğde bu sudan faydalanır" diye konuştu.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Medeniyetlerin yaşatıldığı şehir olan Niğde İçanadolunun parlayan yıldızı oldu. İş adamları ve yatırımcıları Niğde'ye davet ediyorum. AKM'de Niğde'de üretim yapan ve sergileyen esnaflarımız tüccarlarımız var. Ankara'da yaşayan Niğdelilere sesleniyorum Ankara'da bulunan yakınlarınızı komşularınızı buraya getirmelerini istiyorum" diye konuştu.

NİĞDE'NİN SANAYİSİ GELİŞSİN

BBP Partisi Genel Başkanı Mustafa Desteci'de yaptığı konuşmada; "Niğde beni çok etkileyen ve içimde sıcaklık oluşturan bir ildir. Niğde'nin insanı dürüst çalışkan vatanına ve milletine bağlıdır. Niğdeli kardeşlerim her türlüğü yokluğa, yoksulluğa, eziyete rağmen birlik ve beraberlik noktasında da her zaman üst düzey katkıda bulunmuştur" diye konuştu.

Desteci "Başbakan Yardımcımız burada, OSB'nin bir takım eksiklikleri var. Niğde'de KOSGEB Müdürlüğü yok, Başbakan Yardımcımız Bekir Bey bunun sözünü verir, Niğde'ye bizde kendisini alkışlarız. Niğde'de sanayi gelişsin diyoruz Gümrük Müdürlüğü yok. Lojistik köy ve demiryolu hala karşılanmış değil. Mevcut demiryolu yetersiz. Bunlar küçük yatırımlar. Niğde'nin birçok eksikleri var bunların devletin yetkililerine aktarılıyordur mutlaka. Niğde günlerinin eksiklerin giderilmesi noktasında faydalı olacağı düşüncesindeyim" diye konuştu.

Gündeme ilişkin açıklamalarda yapan Desteci; "Hala bu ülkede darbeden ve darbecilerden medet uman siyasetçiler var. Bu beni utandırıyor. PKK'nın siyasi uzantısı 'Hayatı durdurun" diyor, okullar taşlanıyor, yakılıyor, üniversiteler basılıyor. Ben var olan hukuku yeterli görmüyorum, var olan hukuğunda uygulanmaması beni üzüyor kahrediyor. Başbakanımız meclis açılmadan önce ‘meclis açılınca gereğini yapacağız’ demişti. Biz BBP olarak milletimiz adına bunun gereğinin yapılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.


Büyükşehir Yasasına da değinen BBP Genel Başkanı Mustafa Desteci, "Ben bu yasaya karşıyım. Bu yasa CHP'nin kanun teklifi olsaydı evet derler miydi? Ellerine vicdanlarına koysunlar ve öyle oy kullansınlar diyorum" dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Niğde kültürel ve sanatsal anlamda çok değerli şahsiyetler yetiştirmiştir. Niğde için bu gurur kaynağıdır. Niğde'nin yetiştirdiği bir birey olmaktan mutluyum" dedi.

Etimeshut Belediye Başkanı Enver Demirel; "Buna benzer programların Etimesgut'ta da yapılmasını diliyorum" dedi.

Niğde Valisi Alim Barut konuşmasında; "Medeniyetlerin yaşadığı bir şehirdir Niğde. Biz bu güzellikleri paylaşmayı diliyoruz. Niğde elma bahçeleri ile bereketli bir il oldu. Niğde'nin dağları güzel tüm dünyadan Niğdeye dağcılar ve sporcular geliyor. Niğde tanıtımına katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum" dedi.

AYNI PINARDAN BESLENİYORUZ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ “Hepimiz aynı pınardan besleniyoruz, aynı kültür çeşmesinden içiyoruz ve aynı kaynaklar bizi büyütüyor. Ama maalesef bu kaynakları bu kültürü yeteri kadar tanıdığımız söylenemez. Kendi ilimizin kültürünü yeteri kadar özümsemediğimiz zaman başka yerdeki gelenekleri öğrenebilmemiz oldukça zordur. Kendimizi önce tanımamız lazım, daha sonra başkalarını aynı iyi niyetle tanımamız lazım ki, önyargılar ortadan kalksın. Türkiye pek çok kültürü bağrında barındırıyor. Bize göre bu kültürler Türkiye’nin gücüdür, servetidir. Niğde’nin 600 bin yıllık geçmişi var. Bugün bizi biz eden kültürel değerlerimizle, medeniyet anlayışımızla, toplumumuzun her kesiminde var olan özelliklerle neden iftihar etmeyelim. Geçmişimizle bir yandan öğüneceğiz, bir yandan bugün var olan kültürümüzle öğüneceğiz. Niğde sanayileşme noktasında, altyapı, üstyapı yatırımları noktasında da önemli gelişmeler kaydetti, bundan sonra da kaydedecektir. Her şeyden önce Niğdeli kardeşlerim Niğde’ye evvela kendileri sahip çıkacaklar. Niğde herkesin ve hepimizin ortak paydasıdır” dedi.


AKM'ye girişte farklılık kendini ortaya koyuyor ve hazırlanan standlar ve tarihi değerlerin yansıtıldığı figürler AKM'yi gezenleri Niğde'ye götürdü. Niğde'den uzakta olunmasına ragmen gezenleri Niğde'de hissettirdi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelası kesildi. ve Bor'un Tuluk oyunu sergilendi... Standlar ziyaretçiler tarafından gezildi. Borhaber.net sitemizin de standı vardı. Haber peşinde koşmaktan standa sadece afişimizi sergiyebildik!.


Niğde Günlerinden ayrıntılar ilginç fotoğraflar ve video görüntüleri sitemizde ilerleyen zamanlarda olacak. 




Editör: TE Bilişim