Efendibey Kentsel Dönüşüm alanında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bir yandan inşaatlar yükselirken bir yandan da ihalesi yapılan alanda yıkım çalışmaları sürüyor.

 

Kentsel Dönüşümde 1. 2. 4. alan ihaleleri yapıldı

 

Efendibey Kentsel Dönüşüm alanında çalışmalar hakkında Kentsel Dönüşüm Yenileme Dairesi Başkanı Gürol Konyalıoğlu'na bilgi veren Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit; "Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanımız Gürol bey'e alanda yaptığı incelemelerinde dolayı teşekkür ediyorum. İş yoğunluğu arasında Niğde'ye zaman ayırdığı ve Niğdelilerin kentsel dönüşümden beklentilerine cevap adına birinci ağızdan duymuş olduk. Ama asıl önemli olan biz hep söylüyoruz. Niğdeli vatandaşlarımız arkadaşlarımız dostlarımız adına kentsel dönüşüm alanına 120 hektarlık bir alanda sadece konut olarak kullandığımız alanın %10'u % 90'ı sosyal donatı alanı. Yollar parklar rekreasyon alanları  olarak ayrılmış yani bir kent yaşamında var olması gereken her şey komple bir yapı sistemini andırıyor. Birde kentsel dönüşüm alanı bir takım yanlış anlaşılmalar var. Buradan seslenmek istiyorum bütün Niğdelilere. Başladığı yerden imam hatibe doğru olan kısım yani 1. 2. 4. alan ihaleleri yapıldı bir tane ihalesi önümüzdeki ayın 7'sinde yapılacak" şeklinde konuştu.

 

Niğde Belediyesinden 515 lira aylık kira yardımı

 

Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit; "Vatandaşlara tebligat gönderdik biran önce evleri boşaltmaları gerekiyor. Hak edenlerin yasalar çerçevesinde Niğde Belediyesi olarak 515 lira  aylık kira yardımı taahhüdümüz var. Belediye Meclisinden bu karar alındı. Niğde Belediyesi meclisi insanları mağdur etmeme adına kendi elde edeceği gelirlerden gelir olarak görmedi vatandaşlara dağıtılmasını uygun buldu. Mecliste oy birliğiyle de böyle bir karar geçti. Bu karar bizi sevindirdi ziyadesiyle. Bu karar vatandaşları mağdur olmama adına konutlar tamamlanıncaya kadar vatandaşlar içerisine oturuncaya kadar bir kira yardımı taahhüdünü meclisimiz bulundu. Yeni ihalede camimiz var yaklaşık 1650'ye yakın konutumuz var. Hemen akabinde 2 tane okul. İmam hatip lisesi pansiyonu ve Halil Kitapçı ilköğretim okulunu ihaleleri de önümüzdeki ihale paketlerinde gündeme gelecek. TOKİ Başkanlığımız bu hususta yaklaşık maliyetti çalışıyor en kısa zamanda ihaleye  çıkacaklar. 35 metrelik bulvar, 25 metrelik yollar ve yolların ihalesinde alt yapı ihalelerinin bir takım ihaleye çıkacaklar. En kısa sürede tamamlamayı ümit ediyoruz. Ben burada yaşayacak vatandaşlarımıza çok rahat bir ortamda yaşam süreceklerine inanıyorum" dedi.

 

Belediye Başkanı Akdoğan'a teşekkür

 

Efendibey mahallesinin çehresini değişmeye başladığını ve bunun için Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan başta olmak üzere, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit ve TOKİ başkanlığına teşekkür eden Efendibey Mahallesi Muhtarı Tevfik Özbek; "Öncelikle Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'a ve ekibine şahsım adına mahallem adına teşekkür ediyorum. İnsanlarımıza maddi kira yardımı yapıyor bu insanlarda onu dikkate alması lazım. Mağdur olmuyorlar. Vatandaşımızda biraz duyarlı olup burayı boşaltırsa kentsel dönüşümümüz biran önce yapılır. İhalelerimiz şu anda yapılmakta. Burada oturan vatandaşımız duyarlı olursa bizim işimiz daha çok hızlanır herkesin mağduriyeti giderilir" dedi.

 

İhale paketine  denk gelen yapıların ivedilikle tahliye edilmesi boşaltılması çok önemli

 

Asılsız haberlere inanmayın... Kentsel Dönüşüm Devam Ediyor

 

Kentsel Dönüşüm Yenileme Dairesi Başkanı Gürol Konyalıoğlu; "İhale paketlerimize denk gelen bazı yapıların ivedilikle tahliye edilmesi boşaltılması çok önemli. Vatandaşlarımız arasında bazı şeyler söylemlerin dolaştığı bilgisi geliyor bize. TOKİ'nin projeden vazgeçtiği ihalenin iptal edileceği gibi bir takım söylentiler kesinlikle gerçek dışıdır. Bunlar bizim bilgimiz dışında gelişen hususlardır. TOKİ başladığı bir işi Allah'ın izniyle sonuçlandırma hedefiyle hareket eder. Kesinlikle ihalelerin projelerin iptal edilmesi gibi bir söz konusu değildir. İhaleler bazı teknik kaynakta bilgilerden dolayı bir kaç gün tarihte değişiklik olmuştur. Ama ihalenin iptal edilmesi kesinlikle olmamıştır. Niğdeli vatandaşlarımız hak sahiplerimizde özellikle vurgulamak istediğimiz konu belediyemizin gönderdiği tebligatlar, ihtarnamelere birebir harfiyen uymaları biran önce evini tahliye edip, elektrik su faturalarının bağlantılarını keserek belediyemize yapıyı yıkıma hazır hale getirdiğini teslim etmelerini istiyoruz. Çünkü bu çok önemli.  Bir sonraki ihale paketlerimizi arazinin yıkımını beklemeden gerçekleştiriyoruz. Yüklenicilerimiz bir araya geldiği zaman arazideki imalatın biran önce yapılması hedefleniyor. Biran önce biz araziye girelim yüklenici olduğu gibi inşaatlara başlasın tamamlasın ki yeni yaşam alanlarına vatandaşlarımız başlasın. Sağlık huzur içerisinde çocuklarıyla umarım yeni bir hayata adım atarlar böylelikle. şeklinde konuştu.

BORLULAR DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTİYOR

 Diğer yandan, Kentsel Dönüşümün Niğde'de epey yol almasının ardından özellikle Borlu vatandaşlar Kentsel Dönüşümün Bor İlçesinde neden uygulanmadığını soruyor. Bor İlçesinde bir çok mahalle adeta mezbelelik gibi, kerpiç ve kargir binalar yıkılmış veya yıkılmayanlarda tehlike saçıyor. Borlular Kentsel Dönüşümün özellikle Başpınar, Harım, Dink, Kale, Karaca Uğurlu ve Armutlu Mahallelerinde uygulanmasının gerektiğini belirtiyorlar. 

Editör: TE Bilişim