Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, gelişen Niğde’nin temposunu daha da artırmak, şehri daha yaşanabilir hale getirmek için mega projeleri hayata geçiriyor. Bu kapsamda yeni hal kompleksi, 368 dükkanlı sanayi sitesi ve DSİ’yle birlikte yürütülen Kızılca Deresi ıslah projesinde çalışmalar bitme aşamasına geldi.
YENİ HAL KOMPLEKSİ
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan şehir merkezinde kalan hal binasının Hıdırlık Mevkii’ne taşınmasıyla mevcut hal’in bulunduğu bölgenin rahatlayacağını ifade etti.
57 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilecek Yeni Hal Kompleksi’nin 8 bin750 metrekare kapalı alandan oluşacağını belirten Başkan Akdoğan, modern yapıda inşa edilen komplekste her biri 153 metrekareden oluşan 48 adet işyerinin olacağını işyerlerinin içinde dinlenme odaları, lavabo, duş ve yazıhanelerin yer alacağını belirtti. İşyerlerinin ön girişlerinin seksiyonel, arka girişlerinin ise raylı kapıdan oluşacağını ve bu sayede nakliye araçlarının çok rahat bir şekilde giriş -çıkış yapabileceğini söyleyen Başkan Akdoğan Yeni Hal Kompleksi’nde araç parkı konusunda sorun yaşanmaması için de 76 araçlık otopark ve otoparkın yanısıra  2 adet de sosyal alanın yer alacağının vurgusunu yaptı.
368 DÜKKANLI SANAYİ SİTESİ
Başkan Akdoğan şehir içinde kalan eski sanayi sitesinin yetersiz olduğunu ve 368 dükkanlı sanayi sitesinin de yine Hıdırlık Mevkii’ne yapılacağını kaydetti. Eski sanayi sitesinin taşınmasıyla bölgenin hem sanayiden arındırılacağını vurgulayan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan hemde modern bir çehreye kavuşacağının altını çizdi.
KIZILCA DERESİ ISLAH PROJESİ
Devlet Su İşleri(DSi)’yle birlikte yürütülen Kızılca Deresi ıslah projesinde devam eden çalışmaların yüzde 50 aşamasına geldiğini açıklayan Akdoğan ıslah çalışmalarının tamamlanmasıyla o bölgedeki vatandaşların şikayetlerinin tamamen ortadan kalkacağını müjdeledi.
Niğde Belediyesi’nin şehrin hızlı gelişimine ayak uydurarak çalışmalara yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,’’ Niğde Belediyesi gelişen Niğde’nin temposunu daha da artırarak çalışan, gelişen belediyeciliğe kapıyı aralamış şekilde yoluna son sürat devam eden bir belediye’’ dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim