Niğde Belediyesi, çöp toplama araçlarının trafiği meşgul etmemesi için yeni bir uygulama başlattı. Vatandaşlardan, pilot uygulama olarak belirlenen 6 noktadaki çöplerin çöp konteynırlarına bırakılması istendi.

Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Bor yolu ve Fertek Yolu’nda 19.00-21.00, Dr. Sami Yağız Caddesi, Paşakapı Caddesi, Elhacı Mahmut Caddesi ‘nde sabah 07.00-09.00 ile akşam 19.00-21.00 saatleri arasında çöplerin ağzı kapalı sağlam poşetler içinde çöp konteynırlarına bırakmaları belirtildi. Açıklamada belirlenen saatler dışında çöp çıkaranlar hakkında cezai işlem uygulanacağı da bildirildi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan gün içinde çöp toplama araçlarının trafik akışını engellememesi için çöp toplama saati belirlediklerini söyledi. Akdoğan ‘’ Yeni çöp toplama uygulamamızla trafiğin aksamaması, çöplerin çevreye dağılmaması, koku ve görüntü kirliliğini önlemiş olacağız. Çöp toplama işinin trafiği olumsuz etkilemesinden dolayı böyle bir uygulama başlattık. Halkımızın da uygulamamıza destek vermesini istiyoruz. Şehrimizi daha güzel ve yaşanabilir bir kent haline getirmek en büyük amacımızdır’’ dedi.

Öte yandan pilot uygulama olarak seçilen 6 bölgede başlatılan uygulama ilerleyen zamanlarda şehir geneline de yayılması planlanıyor.

 
Editör: TE Bilişim