Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, belediye başkanlık görevinden istifa etti. Akdoğan, “8.5 yıldır yürüttüğüm belediye başkanlığı görevimden başım dik, alnım açık ayrılıyorum” dedi.

Niğde Belediyesi Meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında istifasını açıklayan Başkan Akdoğan, "Bu görev bana tevdi edilirken nasıl heyecanlandıysak, bugün de aynı heyecan ile görevimden ayrılıyorum” dedi. Niğde Belediyesi personeli ise açıklamayı gözyaşları içerisinde izledi. Basın açıklamasında gözleri dolan Faruk Akdoğan, açıklamasında şunları söyledi:

“30 Mart 2009 tarihinden beri yürüttüğüm Belediye Başkanlığı görevimden bugün itibariyle istifa ediyorum. Belediye Başkanlığım süresince görevimi yürütmek bana destek olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Binali Yıldırım’a AK Parti Genel merkez teşkilatımıza ve tüm teşkilat kademelerimize, milletvekillerimize, belediye meclis üyelerimize, çalışma arkadaşlarımı ve özellikle tüm Niğdeli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. 8.5 yıldır yürüttüğüm belediye başkanlığı görevimden başım dik, alnım açık ayrılıyorum. Bilinmesini isterim ki bana iki defa AK Parti il Başkanlığı, 2 defa Belediye Başkan adaylığını tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımız ve partimin her zaman emrinde olacağım. Bu görev bana tevdi edilirken nasıl heyecanlandıysam, bugün de aynı heyecanla görevimden ayrılıyorum. Bu kararım ülkem, partim, şahsım ve özellikle de hizmet etmekten gurur duyduğum Niğde için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Mesai arkadaşlarımdan ve Niğde halkımızdan haklarını helal etmelerini istiyorum." 
Başkan Akdoğan, daha sonra Valiliğe giderek istifa dilekçesini sundu.

Niğde Belediye Başkan Vekilliğine ise yeni başkan seçilene kadar Bekir Peker'in vekalet edeceği bildirildi.


Son dakika... Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan istifa etti  
Editör: TE Bilişim