Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, havacılık sektörünün gelişmeye devam ettiğini söyledi. Türkiye genelinde havalimanı inşasına devam edileceğini belirtti.

Haber-Yorum: Selim GÖKEL


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Habur, Gürcistan hızlı tren bağlantısıyla birlikte İstanbul’dan Kapıkule’ye kadar hızlı tren bağlantısı kuracaklarını söyledi.

2015’DE YENİ HAVAALANLARI VE HIZLI TREN

Bakan Elvan, Havacılık sektöründe de çok önemli gelişmelerin söz konusu olduğunu, bu yıl 166 milyon yolcu sayısına ulaşıldığını ifade ederek, “ Yap-işlet-devret ile gerçekleştiremeyeceğimiz bölgesel nitelikteki havalimanlarını inşa ediyoruz, mevcut havalimanlarımızın modernizasyonunu sağlıyoruz.2015 Mart ayında Ordu-Giresun havaalanını açacağız. Mayıs ayında Hakkari havaalanını arkasından Rize, Yozgat havalimanları gelecek, Trakya'da da havalimanı yapmayı planlıyoruz" diyerek Rize Yozgat ve Trakyalı vatandaşlarımıza müjde verdi.

Bilindiği üzere, Ordu-Giresun havaalanı için maliyeti çok yüksek şekilde deniz dolduruldu ve Mart ayında açılıyor. Hakkari ülkemizin en dağlık alanı ve Yüksekova ilçesine havaalanı yapılıyor oda Mart ayında açılıyor.

Bu bölgede, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Mardin, Adıyaman, Muş, Siirt, Bingöl, Van, Batman’da olmak üzere birbirine çok yakın havaalanları var.

Daha da sıralayalım, Iğdır, Ağrı, Kars, Tokat, Erzurum, Erzincan,  Elazığ, Sivas…

O bölgede sadece Bitlis ve Tunceli’de yok…

Batı illerine oranla Güneydoğu illerinde havaalanı daha çok. Bir de nüfus oranını düşünün. Güneydoğu illerine havaalanının çoğunluğu AKP hükümeti döneminde yapıldı. Niğdeliler oraya uçakla  asker-polis olarak  gitti, şehit olup tabutu uçakla geri döndü.

İç Anadolu Bölgesi ise AKP’ye en yüksek oranlı oy veren bölge…

90 yıllarda o zamanın takdirlik siyasetçileri tarafından  temeli atılan, Niğde ve ilçelerinde,  yapılıyor diye belediye  hoparlörlerinden ilan edilen, yüzde bilmem kaçı tamamlanmış yatırım yapılmış, onun üstüne onlarca havaalanı bitirilmiş Niğde Havaalanı atıl bekliyor.

Yukarıdaki haber  aslında bugüne kadar ki, Niğde siyaseti ve siyasetçisinin (kusura bakmayın) çapını gösteriyor…

Bu çap-a Niğde Ticaret Odası-Borsası,  Bor Siyaseti ve bazı STK’ları da katmak mümkün…

Bugün haber düştü sitemize, AKP’ye çok yakın  MÜSİAD Niğde Başkanı Hüsamettin Gümüştepe, Bakan Ali Babacan ile toplantıdaymış. Niğde’ye yatırım çağrısı yapmış… Adama gülerler:)

Ben daha uçağa binmedim, şuana kadar ihtiyaç hissetmedim, ama iş adamı için zaman ve uçak denklemini tahmin edebiliyorum.

Eğer herkes yaptığı işi iyi yapsa, hakkını verse, sorumluluk hissetseydi. Denize havaalanı yaptıran Ordulular gibi düşünseydi…

Bugün Niğde’nin havaalanı b.k kokan Akkaya doldurulup üzerine yapılırdı.

Yeter ki istenseydi-istensin.

Bakalım bir umut, bir ışık Sayın Başbakanımız...

Umut da zaten Niğdelinin ekmeği.




 
Editör: TE Bilişim