Türkiye’de ve   Niğde’de bütün  okullarda bulunan öğretmenlerin ve öğrencilerin kullandığı bilgisayarlarda Borhaber.net engellendi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde okullardaki bilgisayarlara kurulmasını istediği "MEB Sertifika " eklentisinin ardından Türkiye’de bütün internet sitelerinin içinde ilk 6 binde yer alan  Niğde’nin en güncel ve açık ara en çok izlenen sitesi Borhaber.net’in  engellendiği ortaya çıktı.
 
Niğde’de sadece Borhaber.net sitesine uygulanan Anayasaya aykırı bu uygulama Niğde’deki diğer yerel haber  sitelerine uygulanmadı. Niğde’de bütün yerel sitelere Türkiye’nin her tarafından giriş  sağlanabilirken Borhaber.net’e girmek isteyen öğretmen ve öğrenciler karşılarında “Bu Siteye Ulaşılamıyor” şeklinde hata ekranıyla karşılaşıyorlar.
 
Ulusalda bazı sitelere,   yerelde ise sadece Borhaber.net sitesine uygulanan bu haksızlığın  Anayasada yer alan Haberleşme Hürriyeti maddesinin ihlali  ve kamuoyunun haber alma hakkını engellenmesi anlamına geliyor. Borhaber.net sitesine uygulanan bu sansürün takipçisi olacağız… Sormaya ve sorgulamaya devam edeceğiz…

Borhaber.net
Site Yönetimi
 
 
Yönetici-Koordinatör Selim GÖKEL’in Notu
Bor’da bir söz vardır. “ Çöşşt dedikçe çalının altına gider” diye... Borhaber.net aynen böyle sitedir. Bu şekilde, olumsuz akredite uygulamalarına 9 yıllık yayın hayatımızda çok yaşadık. Hepsi de vazgeçti. Kaldı ki şuan sitemize girişlerin yüzde 73’ü mobil yani cep telefonundan gerçekleşiyor. Bizim 9 yıllık yayın hayatımızda tıklanma diye bir çabamız olmadı. Reyting değil “etki”nin önemli olduğuna inandık. Sitemizin eğitim camiasından takipçileri kaliteli siteyi bilirler, bulurlar,  bir şekilde ulaşırlar bunu mesele etmiyoruz. Ancak, bir şey üretemeyenler, üretenleri hedef alıyor en çok da bu üzüyor.   Bu adaletsiz karara Niğde’den bulaşanları biliyoruz. Biz… keser, sap, hesap peşinde de değiliz. Beklemeye, kin tutmaya, not etmeye de vaktimiz yok. Çocuklarımızın özgür  bir Türkiye’ye, yaşanır bir Niğde’ye ihtiyacı var…
 


 
Editör: TE Bilişim