Bor İlçesi Mehmetçik Mahallesinde faaliyetini sürdüren Mevlana Ekmek işletmesi tarafından kurulan Ekmek Fırını, yeni sistem fırın teknolojisiyle modernize edilerek hizmete açıldı.

Haber: Ali AKBAŞ


SAATTE ÜÇ BİN EKMEK


Ekmek ve Fırıncılığın babadan oğla geçen ve gece gündüz demeden çalışılması gerekli zor mesleklerden biri olduğunu belirten Fırın İşletmecisi Ali Cancı, yeni fırın sistemi ve yenilenen teknoloji ile saatte 3 Bin ekmek üretilebildiğini ve maliyetinin oldukça düşük olduğunu belirterek “Bölgemizde bu tür fırın ilk defa hayata geçti. Fırına kürekle ekmek atıp pişirmek tarih olmaya başladı. İlklere imza atılması Mevlana Ekmek Fırını görev süresinde oldu.Hep ilklere imza atmaya devam edeceğiz.


Ekmeğin el değmeden hijyenik ortamda üretildiği bu otomatik fırınımız sayesinde saatte 3 Bin sıcak ekmek üretme şansımız da oluyor.İlçemizde vatandaşlarımızdan aldığımız şevkle biz de ilklere imza atmaya başladık.Benim özellikle vurgulamak istediğim halkımıza hijyenik kaliteli ekmek üretimini amaçlamaktayız.Böyle bir başarıya imza atmak ise 40 yılı aşan fırıncılık mesleğinde değerli Bor halkımıza hizmet etmek azmi ve çabamız gece gündüz özveriyle çalıştığımız fırıncı usta çalışanları sayesinde olmuştur. İyi bir hizmet olmuştur.


Bor’da vatandaşların ekmek talebini dikkate alarak yeni modern fırın ile ekmek talebini karşılamak için çeşitli ekmek çeşitleri üretimine başladık.


Amacımız hiçbir kimseyle rekabet yapmak değil. Önemli olan halka en kaliteli ve en standartlar ölçüsünde ekmek üretmek. Artık eski fırıncılık sektörü yavaş yavaş sona eriyor. Benim de 30 yıllı aşkın meslek hayatımda böyle bir fırına kavuşma hayalim vardı.Modern yeni sistem fırın makine ve ekipmanlarıyla Allah'ımıza şükürler olsun bu hayale kavuştuk.Mübarek Ramazan Ayının başlamış olmasından dolayı herkesin işi gücü rast gelsin.Herkesin Bu günlerde başlamakta olan Ramazan Ayının mübarek olması dileğiyle, idrakine kavuşmayı arzuladığımız günlerde hayırlı oruçlar diliyoruz. Tarih hayallerle yaşayanları değil hayallerin gerçeklerini yazıyor” dedi.



Editör: TE Bilişim