Niğde'nin en çok karpuz yetiştirilen Altunhisar ilçesi Yakacık karpuzu  pazarlardaki yerlerini almaya başladı.

Haber; Ali AKBAŞ

Niğde’de  uzun süre etkili olan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle geçmiş yıllara göre gelişimi geciken karpuz, yavaş yavaş tezgah ve pazarlardaki yerini almaya başladı.


"Günde 8-10 Römork Karpuz Pazara Geliyor"


Yakacık karpuzunun ayrı bir tadı ve özelliği var. Damak tadı oldukça farklı yemesi bir başka. Karpuzu görüpte almamak zor. Albenisi ise bir başka. Şu anda ilk olarak Yakacık karpuzunu Kızıltan kardeşler piyasaya sürdü. Kazım ve İlter Kızıltan kardeşler karpuzu Niğde'nin tüm ilçeleri kasabalarında ve köylerinde satışlara başladılar


Hava koşulları nedeniyle karpuzlarda gecikme yaşandığını kaydeden Kızıltan kardeşler, şu açıklamalarda bulundu;"Bu yıl hava koşullarından dolayı bir parça gecikme yaşandı ama bu durum ne ürün miktarına ne de Yakacık köyü karpuzunun lezzetine yansımadı. Şu anda günde 8-10 römork karpuz pazara geliyor. Ağustosa doğru bu rakam artacaktır, asıl yoğunluk 1 Ağustos’tan itibaren yaşanacaktır. Bugün fiyatlar 50 kuruş civarında tabi üç gün sonra ne olur bilinmez. Niğde Altunhisar’da Yakacık ,Yeşilyurt,Bayat köyü yolüstü gibi birçok farklı yerde yerli karpuz Niğde'nin pazarında da satılıyor. Üreticiler olgunlaşmadan kırım yapmasın yeter. İleri ki yıllarda da yerli karpuz üretiminin artarak iç piyasalarda satışının yapılacağını düşünüyoruz. Üreticiye bereketli bir sezon diliyoruz."dedi.


Editör: TE Bilişim