Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, ile yaptığımız Bağ Sohbetlerinde  Bor İlçesi’nin içme suyu hakkında bazı önemli açıklamalarda bulundu. 

 

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat Bor İlçesinin içme suyu ve yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Erat, Bor ilçesinde şehir merkezi ve Toki Mahallesi dahil aynı su olduğunu, düzenli olarak tahlil ve inceleme yapıldığını  belirtti.

 

SU DEPOLARIMIZDAKİ KURDUĞUMUZ  SİSTEM SAĞLIK BAKANI TARAFINDAN TÜRKİYE'YE ÖRNEK GÖSTERİLDİ.

 

Başkan Erat Bor İlçesi içme suyu konusunda yaptığı açıklama da ; “ Göreve geldiğimiz 4,5 yıl önce ilçemizde  içme suyu konusunda sıkıntılarımız vardı. Mevcut beş tane su depomuzda sıkıntılarımız vardı. Bu beş tane su depomuzu komple mebran ile kaplattık. İçindeki bütün bölümleri temizledik, sağlıklı hale getirdik. Daha önce depolarımızda bir bidondan klor damlatılarak klorlama yapılıyordu. Bu da hem sağlıklı değil, hem de zaman zaman takip ve oran sorunu oluşturuyordu. Biz göreve geldiğimizde bu depolara otomatik gaz klorlama koyduk. Şehrin merkezindeki beş adet sağlık ocağında ölçüm cihazlarımız var, oralarda kontrol ediliyor ve her hangi bir sorunda  bildiriyor. Bizim içme suyu depolarımızdaki  sistemi  geçtiğimiz yıllarda ilçemizi ziyaret eden Sağlık eski Bakanımız sayın  Recep Akdağ, gördüğün de bunu bütün Türkiye’ye örnek gösterelim diye söylemişti. “dedi.

 

BOR MERKEZDE ÇEŞMELERDEN  HANGİ SU AKIYORSA TOKİ’DE DE AYNI SU AKIYOR

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat Bor Toki Mahallesinin içme suyu konusundaki serzenişlerine de değindi. Erat ; Toki Mahallesi kurulurken, Toki idaresi bir sondaj atarak su deposu oluşturdu. Ama bu su da sıkıntılar vardı. Arsenik oranı normal değerde olmasına rağmen biraz yüksek ve kükürtlü bir su idi. Aslında içme suyu açısından sağlığa zararlı bir su değildi. Ama halkımızın bu su hakkındaki serzenişleri karşısında biz bu tereddütleri, serzenişleri önlemek için şuan Toki Mahallesine Bor şehir merkezinde  kullanılan içme suyunu veriyoruz. Bor İlçe merkezinde çeşmelerden hangi su akıyorsa, Toki Mahallesinde de aynı su akıyor. Toki ve Bor İlçe merkezindeki her yerde aynı su akıyor. Toki Mahallesinde oturan hemşerilerimizin bu konuda hiç tereddütleri olmasın“dedi.

SOKAK ÇEŞMELERİNDEN AKAN SU, OKÇU SUYU DEĞİL

GEÇMİŞTE DE BÖYLEYDİ, ŞİMDİ DE BÖYLE…

 

Toki Mahallesi sakinlerinin Okçu Suyu talebine de cevap veren Başkan Erat ; “Toki Mahallesinde oturan hemşerilerimiz bizden Okçu suyu çeşmesi istiyorlar. Hemşerilerimin şunu bilmesini isterim ki, Okçu köyünden çok az bir su geliyor. Hatta bu gelen suyu da Okçulu hemşerilerimiz vermek istemiyor. Okçulu hemşerilerimiz  bu suda bizim hadim hakkımız var gibi gerekçelerle az olan bu okçu suyunu da vermek istemiyorlar, bazen boruları kırıp bu çok az gelen suyu bile engelliyorlar.  Geçmiş dönemler de  olduğu gibi Okçu köyü ile su konusunda sorunlar yaşıyoruz.  Şu anda Bor İlçemizde sokak çeşmelerin de  Okçu Suyu diye akan sular Okçu suyu değil. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Bu, dün de böyleydi, bu günde böyle, çok az akan bir okçu suyuna biz diğer depolarımızdan şebeke suyu ekliyoruz. Buradan söylüyorum Okçu çeşmesi diye adlandırılan çeşmelerden okçu suyu akmıyor. Bunu kendi anneme bile anlatamıyorum. Toki mahallesindeki hemşerilerimize   anlatmakta da güçlük çekiyoruz. Ama şuna emin olsunlar ki Toki’deki sularımızda hiçbir  sıkıntı yok.  Ayrıca Bor İlçesindeki bazı mahallelerdeki  bir kısım sokak çeşmelerini  de kapatacağız”dedi.

 

ÖYLE YADA BÖYLE OKÇU SUYU BOR’A KAZANDIRILACAK

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Okçu’da yaptıkları araştırma neticesinde yeterli su bulunduğunu ve bu suyu her ne şekilde olursa olsun ileriki dönemlerde Bor’a kazandıracaklarını söyledi. Başkan Erat Okçu Suyu konusunda ise; “Allah nasip ederse bir dönem daha belediye başkanı olursam, gelecek döneme biz Okçu suyu ile ilgili hazırlıklarımızı da yaptık. Okçu’ya gittik, inceledik orada yeterli derece de su var. Belediyemiz avukatı aracılığı ile davamızı açtık. Okçu’da bizim geçmişten gelen  kadim hakkımız var.  Burada bu suyu 1950’ ler de zor şartlarda ilçemize getiren hemşerilerimizden Allah razı olsun. O suda Okçuların olduğu gibi Borlu hemşerilerimizin de hakkı var. Okçu suyunun ilçemize getirilmesi için,  idari olarak, siyasi olarak milletvekillerimizle birlikte gerekli çalışmayı yapıyoruz. Bir sonraki dönem bunun sözünü veriyoruz, Okçu suyu Bor İlçemize gelecek, ya Okçu Köyünü Bor İlçemizin bir mahallesi yapacağız, yada mahkeme sonucunda bir şekilde bu güzel suyu ilçemize kazandıracağız”dedi.

 

YENİ HAT DÖŞENİYOR… ESKİ BORULAR AŞAMA AŞAMA YENİLENİYOR

Su konusunda geçmişte olduğu gibi arızaların, sıkıntıların  meydana gelmediğini belirten Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat,  “Şu yaz dönemi geçti, bir personelimizi görevlendirilip istatistik tutturuyorum. Bütün yaz döneminde bir tek su kesintisi olmadı. En son Ramazan Bayramından sonra yeni bir hat döşüyoruz. Bor Terminalinden,  Bor Pancar Kooperatifinin olduğu yere kadar yeni içme suyu hattı döşüyoruz. Asbesli borular konusunda sıkıntımız vardı, onları değiştiriyoruz. Bu hattı çekerken, bir gün su kesintisi oldu, yine bir vatandaşımızın izinsiz kazısı nedeniyle yarım gün bir kesinti oldu. Bu da zaten her yerde olabilen türden kesintiler. Önümüzdeki günlerde de yeni su hattının bağlantılarını oluşturduğumuz zamanda bir kesinti olabilir ama bunlar her yerde olan mecburi bir durumdur. Su konusunda  bizlere kadirlik yapıldığını,  düşünüyorum. Toki Mahallesi ve İlçe merkezimizdeki sularımızda hiçbir sıkıntımız yok vatandaşlarımızın bunu bilmesinde fayda var” dedi.

 Bor’da Bağ Sohbetlerinin konuğu Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat oldu. TIKLAYIN


Editör: TE Bilişim