Niğde Valiliği koordinasyonunda Niğde İlinin tanıtım stratejilerinin belirlenerek marka şehir yol haritasının belirlenmesi amacıyla yürütülen “Marka Kent Niğde” Projesi kapsamında yapılan arama konferanslarının 3’üncüsü Adana ilinde gerçekleşti.

Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılınç Başkanlığında gerçekleştirilen konferansa Adana Vali Yardımcısı Mustafa Aydu, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfi Altınsoy ve Adana’da yaşayan kamu, iş dünyası, meslek birlikleri, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenler katıldı.

Niğde’nin markalaşması yolunda takip edilecek öncelik ve stratejiler tartışıldığı konferansta, Arama konferansı ile Adana da yaşayan Niğdelilerin konuyla ilgili tespit, görüş ve önerileri alındı.

Mersin’de gerçekleştirilen konferanslar, İlerleyen süreçte Ankara, İstanbul, İzmir,  illerinde yaşayan Niğdeli vatandaşlarımızla birlikte tekrarlanarak “Marka Kent Niğde Eylem Planı ve Stratejisi Raporu” hazırlanması planlanmaktadır.
 
Editör: TE Bilişim