Konya’nın Ereğli İlçesi’nin Zengen Mahallesi’nin Niğde'ye bağlanması için resmi işlemler başladı. Bu konuda en çok çaba harcayan İl Genel Meclis eski Başkanı Mahmut Peşin  resmi işlemlerin başladığını söyledi. 

Zengen İhtiyar Heyeti Kararı ve Zengenli vatandaşlarının  seçmen sayısının yüzde 93'ünün imzasının yer aldığı dosya Zengen Heyeti tarafından İçişleri Bakan Yardımcısı  Sebahattin Öztürk'e teslim edildi.

Zengen Heyetinde yer alan Niğde İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Peşin,  Ereğli İlçesi’nin Zengen Mahallesi’nin Niğde'ye bağlanması için resmi işlemlerin  başladığını söyledi.

Peşin konuyla ilgili yaptığı açıklamada:” Zengen İhtiyar Heyeti Kararı ve Zengenli vatandaşlarının  seçmen sayısının yüzde 93'ünün imzasının yer aldığı dosya Zengen Heyeti tarafından sayın  İçişleri Bakan Yardımcısı  Sebahattin Öztürk'e teslim edildi.  Konya Valiliğine ve Zengen Mahallesi Muhtarlığına yapılması gereken işlerin belertildiği Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü yazısı ile işlemler Resmi olarak  başladı.” dedi.



Editör: TE Bilişim