Bor İlçemizin tarihi ve turistik değerleri, doğası her gün daha çok ziyaret çekiyor. Geçtiğimiz hafta sonu Bor İlçemizin yine bir grup ziyaretçisi vardı. 


Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi heyetini Üstün Park’ta ağırladı.


Heyeti karşılayanlar arasında Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ile Müdür Yardımcısı Yusuf Tüfekçi de yer aldı.




borrr.jpg

ÜSTÜNPARK DA ÇINARLAR ALTINDA SOHBET

‘Yazılacak Çok şeyimiz Var’ gezileri kapsamında, KOP İdaresi Basın Müşaviri Halil İbrahim Tongur’un organizesiyle Bor ve civarına gezi düzenleyen Konyalı yazarları ağırlamalarından dolayı Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’a teşekkür eden TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, “Daha Niğde’ye girmeden, onun giriş kapısı mahiyetindeki güzel ilçemiz Bor’da olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Öğrendik ki belediye başkanımız Sıtkı Erat, hem yazarı hem de yazanı çok seviyormuş. Bu durum da Bor’un ne kadar şanslı olduğunun büyük bir kanıtıdır. Bizler de Bor’da gördüğümüz güzellikleri gittiğimiz yerlerde anlatarak, yazılarımıza dahil ederek daha çok tanınması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

bor-1.jpg

OSMANLIYA TOP ÜRETEN İLÇE

M. Ali Köseoğlu’nun ardından söz alan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat da ilçenin tabi ve tarihi değerleri hakkında bilgiler verdi. Erat,  “En önemli geçim kaynağı tarım olan ilçemiz ticarette özellikle deri fabrikalarıyla ile dünyaya ün salmaktadır. Bu konuda Konya’nın ayakkabı üssü olması, Konya ile Bor’un ilişkilerini geliştirmesi gerektiği anlamına gelmektedir. Osmanlı döneminde top üretim merkezi haline gelen ilçemizin ismi Yunanca ‘poros’tan gelir. Yunanca Poros ve Fransızca Bore’dur.Bu kelime yol ve deniz limanı anlamlarına gelir. Türkçede ise ziraata elverişli olmayan toprak demektir” diye konuştu. Erat, Konyalı yazarları ilçede ağırlıyor olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti.

havuzz.jpg

YAZARLAR BOR’A HAYRAN KALDI

Konuşmaların ardından TYB Konya Şube Başkanı Köseoğlu, Bor Belediye Başkanı Erat’a ‘Karatay’ kitabını hediye etti. Daha sonra Bor’un tarihi ve tabi güzellikleri ziyaret edildi. Heyet, Kemerhisar-Tyna Su Kemerleri ve Tarihi Roma Havuzu’na hayran kaldı. Konya’dan geziye TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu’nun yanı sıra şu isimler katıldı:

Hüzeyme Yeşim Koçak, Zeki Oğuz, Vural Kaya, Saffet Yurtsever, Osman Bozdemir, İsmail Detseli, Kazım Öztürk, Hamdi Bağcı, İbrahim Dıvarcı, Abdulkadır Yurtsever, Hakkı Biçer, Sadık Gökçe, Yücel Kemendi, Hasan Özücan, Mehmet Altuntaş, Agah Ayakan, Bedir Köseoğlu, Süleyman Köseoğlu, Mustafa Balkan, Barış Şayir, Mustafa Karaçelebi, İbrahim Can, Sıraç Akgündüz ve Nuriye Teke.




Editör: TE Bilişim