Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde'nin ufuk projesi olan Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi'nin en geç 2018 yılında tamamlanacağını bildirdi.

Başkan Akdoğan, TOKİ'nin ilk etabı olan 702 konutun şubat ayında kura ile hak sahiplerine dağıtılacağını açıkladı.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecilerle düzenlediği programda, gazetecilerin Niğde gündemiyle ilgili sorularını yanıtladı. Başkan Akdoğan, Kentsel Dönüşüm Projesi'yle ilgili bir soruyu yanıtlarken, projenin en geç 2018 yılının sonunda tamamlanmış olacağını açıkladı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığının, ilk etap olan 702 konutu, kura ile şubat ayı içinde hak sahiplerine dağıtacağını ifade eden Başkan Akdoğan, "2018 yılının sonuna kadar projeyi bitirmiş olacağız. Şu anda 1800 konutluk işin yer teslimleri yapıldı. Müteahhit firmalar şantiyelerini kurdu. Hava şartlarının müsaade etmesi halinde bir yıl içinde konutlar tamamlanmış olacak. Aynı zamanda 900 adet işyeri de 2017'de bitmiş olacak" dedi.

TOKİ'nin okul projelerini Milli Eğitim Bakanlığına sunduğunu bildiren Başkan Akdoğan, "Başta İmam Hatip Lisesi olmak üzere oradaki bazı okullarımızın yenisinin yapılması, eskilerinin yıkılması gibi çalışmalar olacak. Bor Caddesi ve Bankalar Caddesi'nin devamı olan caddenin Niğde Evleri'ne kadar uzanacak olan bölümüyle ilgili ihale de yapılacak. Hava şartları müsait olursa TOKİ Başkanımız, ikinci ve üçüncü etap konutların temel atma törenine katılmayı arzu ediyor" diye konuştu.

Niğde Kalesi ve çevresinde 10 adet binanın kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını açıklayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kale çevresindeki 150 konutta ikamet eden vatandaşlara kentsel dönüşüm alanında konut vereceklerini söyledi.

Başkan Akdoğan, yine kentsel dönüşüm alanında boşaltılan ve yıkılan evlerde ikamet eden vatandaşlara da kira bedellerinin ödendiğini ifade etti.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde'ye yapılması düşünülen havaalanıyla ilgili olarak da havaalanının geçmiş yıllarda temeli atılan bölgeye yapılacağını, 2019 yılından önce de uçakların Niğde'ye inip kalkacağını ifade etti.

Kuzey Çevre Yoluyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, henüz proje aşamasında olmasa da düşünce aşamasında olan konuyla ilgili kısa vadede olmasa da uzun vadede Niğde için önemli bir proje olduğunu belirtti. Başkan Akdoğan, "Niğde'nin etrafını çevre yolları ile donatmış olacağız. Tabi artık ülkemiz de durduğu yerde durmuyor. Ülkenin zenginliği artıyor bence ve bu zenginlik arttıkça bu işlerin yapılması da kolay hale gelecek. " diye konuştu.
Editör: TE Bilişim