Büyük Zaferin 92. yıldönümü Kemerhisar’da düzenlenen etkinliklerle coşku içinde kutlandı.  Gece düzenlenen fener alayına 3 bini aşkın vatandaş katıldı.
 
Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK / Kemerhisar Belediyesi
 
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sabah saat 08:30’da Kültür Park’ta Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başladı. Kemerhisar Belediyesi, Kemerhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Cumhuriyet Halk Partisi Belde Örgütü’nün anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.
 
Gençlere Teşekkür Belgesi…
 
Geçtiğimiz hafta başı Afyon’a giden gençlere Kemerhisar Belediye Başkanlığı ile Tyana Gençlik Meclisi ortaklaşa hazırladıkları teşekkür belgesi geziye katılan 57 gence takdim edildi. Belgeyi okuyan Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı; “25-26 Ağustos 2014 tarihleri arasında düzenlenen Geleneksel Afyon Karahisar – 10. Zafer Yürüyüşüne katılarak, Kemerhisar’ı en iyi şekilde temsil ettiğiniz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıktığınız, birlik ve beraberliğinizle, yürüyüşe katılanlara örnek olduğunuz için,
Biz; Kemerhisar Belediye Başkanlığı ve Tyana Gençlik Meclisi adına sizlere teşekkürü bir borç biliriz
Saygılarımızla” diyerek törende bulunan gençlere teşekkür belgesini takdim etti.
 
Şehitler Unutulmadı!
 
Çelenk Töreninden sonra ikiye ayrılan Kemerhisar Belediye yönetimi, Başkan Kirazcı önderliğinde şehit mezarlarını ziyaret ederek, burada okudukları dua ile, aziz şehitlere minnetlerini ifade ettiler. Belediye Meclis Üyesi Belgin Oğram Uğraş ise Bor ilçesinde düzenlenen resmi programlar için Kemerhisar Belediyesi’ni temsil etti.
 
Özgür Çocuk Uçurtma Şenliği…
 
Bu yıl ilki düzenlenen ve her yıl geleneksel olarak yapılması planlanan ve Tyana Çocuk Meclisi tarafından organize edilen 1. Özgür Çocuk Uçurtma Şenliği’ne Kemerhisar dışında, Bor, Bahçeli ve Niğde’den yoğun bir katılım gerçekleşti.
 
Saat 16:00’da başlayan şenlikte yüzlerce çocuk, Başkan Beytullah Kirazcı’nın katılımıyla uçurtmalarını havalandırarak gönüllerince eğlendiler.
 
Uçurtmaların çoğunun Türk Bayrağı figürlü olması dikkatlerden kaçmazken, iki saat süren etkinlikte 120 uçurtma gökyüzünde süzüldü. Çocuklara hitaben Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı kısa bir konuşma yaparak; “30 Ağustos bizler için zaferin başlangıcı, özgürlüğün kilometre taşıdır. Çocuk Meclisimiz tarafından organize edilen 1. Özgür Çocuk Uçurtma Şenliği işte bu temaya, özgürlüğe ve geleceğe imza atılmış bir faaliyettir. Bu organizasyonu yapan Tyana Çocuk Meclisi’ne ve onun başkanı Belgin Bilgin’e teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
Kemerlerde Fener Alayı…
 
Geçmişte ülke çapında yoğun bir şekilde yapılan Fener Alayı, Kemerhisar’da yeniden hayat buldu. Tyana Gençlik Meclisi’nin organize ettiği 1. Tyana Zafer Fener Alayı saat 20:30’da yoğun bir katılımla tarihi su kemerlerinin önünden başladı. Ellerinde meşaleler bulunan 3 bini aşkın Kemerhisarlı vatandaş, hep birlikte marşlar eşliğinde Kültür Park’a doğru hareket ettiler.  Yaklaşık 45 dakika süren yürüyüşte gençler “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganı atarken, vatandaşlar, 10. Yıl Marşı ile Gençlik Marşına eşlik ettiler. Kültür Park’ta sonlanan fener alayı vatandaşlar tarafından beğeni ile karşılandı!
 
“30 Ağustos Mazlum Ulusların Bayramıdır”
 
Birinci Tyana Zafer Fener Alayı’ından sonra, yürüyüşe katılan vatandaşlara hitap eden Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, yürüyüşü organize eden Tyana Gençlik Meclisine ve onun başkanı Tufan Oğram’a teşekkür ederek tarihi bir konuşma yaptı. Kirazcı; “hiç kuşkusuz, 30 Ağustos sadece biz Türk Milleti için değil, tüm mazlum uluslar için tarihi bir çıkıştır. Görülmüştür ki mazlum uluslar emperyalizme karşı galip gelecektir. Türk Milleti 30 Ağustos 1922’de bunu başarmıştır. Tüm dünyada emperyalizme karşı direnen halklar Mustafa Kemal’in önderliğinde başlayan Bağımsızlık Savaşı’nı kendine rehber edinmiştir. Bugünde Kemerhisar Halkı bu ilke ile Ata’sının izindedir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın! Genci, yaşlısı, çocuğu her Kemerhisarlı özgürlüğü ve bağımsızlığı için mücadele etmeye hazırdır. Bugün bunu görüyoruz. Bugün fener alayına katılan herkese teşekkür ediyorum. Başta Mustafa Kemal olmak üzere tüm aziz şehitlerimize rahmet diliyorum. Bilinsin ki artık Kemerhisar Niğde’nin gururudur!” dedi.
 
Fener Alayı’ndan sonra yürüyüşe katılanlar Tyana Gençlik Merkezi’ne hareket ederek, burada gecenin geç saatlerine kadar Zafer Bayramı’nı kutladılar.
 


Editör: TE Bilişim