Bor Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından soba zehirlenmelerinin önüne geçilmesi için dağıtılan cihaz hayat kurtardı. 




Haber: Muharrem Temel - Borunsesigazetesi

Bor Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kış aylarında soba zehirlenmelerinin önüne geçmek amacıyla dağıtılan alarm cihazları Bor'da bir kişinin hayatını kurtardı. Bor Cumhuriyet Mahallesinde tek başına yaşayan 78 yaşındaki Fatma Ecer isimli yaşlı kadın, kış aylarında soba zehirlenmelerinin önüne geçilmek amacıyla Bor Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan alarm cihazının karbonmonoksit gazını algılamasıyla son anda evden çıkıp zehirlenmekten kurtuldu. 


CİHAZ SAYESİNDE HAYATI KURTULDU


Zehirlenmekten son anda kurtulan Fatma Ecer, (78) "Hava rüzgarlıydı. Bende her zaman ki gibi sobamı yakıp evimde dinleniyordum. Rüzgarın etkisiyle birlikte karbonmonoksit gazı evimin içerisine dolmaya başlamış. Bor Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın verdiği cihaz birden ötmeye başladı. Bende hemen evimin kapısını açtım ve dışarı çıktım. Bu cihaz sayesinde hayatım kurtuldu. Bizi böyle günlerde düşünüp yardımlarını esirgemeyen başta Bor Kaymakamımız Abdullah Küçük'e ve bütün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında görev yapan herkese teşekkür ederim." dedi.





Editör: TE Bilişim