Bor Belediyesinin yaptığı Kayabaşı Parkı Bor ilçe sakinlerinin olduğu kadar çevre il ve ilçlerden de ilgi görüyor. 

Haber: Selim GÖKEL
Fotoğraf-Video: Fatih ÖZATA
Kurgu-Montaj: Yasin Yurtmen BASAYEV


Bor Kayabaşı Park’ta,
 Niğde, Bor ve  çevre il-ilçelerden  gelerek parkta gece ve gündüzleri vakit geçiren vatandaşlar, güneşin batışını izledikten sonra akşam saatlerinde başlayan su dansını izliyor.

BÖLGENİN EN GÜZEL PARKI

Görenleri büyüleyen parkta, yaklaşık 5 bin kişilik anfi tiyatro-konser alanı, oturma grupları, kamelyalar, geniş çocuk parkı ve güneşin batışını izlemek için kuleler bulunuyor.

Tam bir peyzaj ustalığının gösterildiği Kayabaşı Parkı’nın başlangıcından itibaren nasıl oluştuğunu Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve ilkokul mezunu peyzaj ustası Hilal Demirtaş ile konuştuk.

“SEÇİM ÖNCESİ SÖZÜMÜZ VARDI”

Başkan Erat, Borhaber.net sitemizin kameralarına yaptığı açıklamada; “Kayabaşı bütün çocukluğundan beri gözbebeğiydi, güneşin batışını seyrettiği bir yerdi. Ama son zamanda çok atıl bir vaziyetteydi. Seçilmeden öncede söz verdiğimiz gibi, biz burayı çok güzel bir şekilde düzenleyeceğiz, halkımızın hizmetine sunacağız. Türkiye’nin ve Niğde’nin  her yerinden buraya gelip güneşin batışı burada seyredilecek dedik. İlk çıkış noktamız buydu. Ama bu işi ilerlettikçe farklı bir noktaya geldi. Hilal ustamızın ve belediye personelimizin büyük çabaları ile belediyemizin imkanlarını kullanarak harika bir ortam çıktı. Burada havuzda müzik eşliğinde su oyunları var, anfi tiyotro-konser alanımız var.  şelalemiz var, parklarımız var. Çok farklı bir hal aldı, aslında çıkış noktamız bu şekilde olması değildi ama zamanla şartlar ve ortak akıl buraya getirdi. ”dedi.

“BÜTÜN NİĞDELİLER AKŞAMLARI GÜNÜN STRESİNİ ATSINLAR”

Başkan Erat;  Bugün şunu düşünüyoruz, akşamları hemşerilerimiz çıksın günün stresini atsın. Burada yürüsün, otursun, çayını kahvesini içsin. Akşamları burada anfi tiyatroda  müzik etkinlikleri, ramazan programları gibi programlar düşünüyoruz. Bu yaz burada Niğdeli hemşerilerimizin günün stresini atacağı, akşamları soluk alabileceği, dinlenebileceği bir mekan olacağını düşünüyorum. Bunu başarabilirsek, onları mutlu edebilirsek bizlerde mutlu olacağız” dedi.

“SADECE GÖRSELLİK DEĞİL, OSB İLE, HAVAALANIMIZ İLE TIP FAKÜLTEMİZ İLE BOR’UN GELECEĞİNDEN UMUTLUYUM”

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat konuşmasının devamında; “Marka şehir deniyor ya, işte bu tür ortamlarla marka şehir olacak. Bu yönde gidiyor. Bunu yaparken her şeyi görsel anlamda düşünmüyoruz. Bor İlçemizin her geçen gün büyüyen bir Organize Sanayi Bölgesi var. Burada büyük gelişmeler var. Orada şuan tahsis edecek arsamız kalmadı. Yeni 400 dönüm ilave arsa açıyoruz. Bor İlçemizde iş alanları da açıyoruz, dinlenme alanları parklar da yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde Bor İlçemizi marka bir şehir yapacağız. Herkesin yaşayabileceği, sakin, huzurlu, kozmopolit olmayan bir şehir olması yönünde çalışmalarımız var. Bor Şehri Nur Şehri diyoruz. Önümüzdeki günlerde Havaalanımız olur, Tıp Fakültemiz olacak, Organize Sanayimizle beraber Bor İlçemizde gelecek anlamında ümitliyim. Bor İlçemizin geleceği anlamında hepimizin bir araya gelmesi gerekiyor. Seçimler geçer gider. Hepimizin bir araya gelmesi ile İlçemizi daha aydınlık, iyi  yerlere getireceğimize inanıyorum” dedi.

İLKOKUL MEZUNU AMA ŞAHESERLER ÇIKARTIYOR

Peyzaj ustası Hilal Demirtaş ise; Ben Bor İlçesine Antalya’dan geldiğimde, Ahmet Kuddusi Hz. Türbesi ve Üstünpark’ta bir havuz için geldim. Başkanımız Sayın Sıtkı Erat, bizdeki marifeti gördü ve bu fırsatı verdi.  Fen İşleri Müdürü Hasan Turgut Bey ve Su Elektrik İşleri Müdürümüz Cengiz Bey ile birlikte böyle bir eser çıktı ortaya. Bu Kayabaşı Parkı bizim olgunluk projemiz oldu”dedi.

İlkokul mezunu inşaatçı olduğunu çeşitli belediyelerde bu tür işler yaptığını belirten  Hilal Usta, 5 yıldır Bor İlçesinde çalıştığını, bu arada Niğde’de şehitlik olmak üzere bu süre içeresinde başka yerlerde de işler yaptığını belirtti.

Hilal Usta,  Kayabaşı Parkı’nın ortaya çıkmasında en önemli sebebin, Başkan Erat’ın işi ustasına vermesi ve ona güvenip müdahale etmemesinden kaynaklandığını sözlerine ekledi.

 


Editör: TE Bilişim