Darbeci General Semih Terzi'yi alnından vurduktan sonra şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı Bor Fen Lisesine verildi. 

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, Niğdeli şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in adının, Niğde kent Meydanı, Nevşehir’de bir cadde ve Gaziantep ilinde bir okula verilmesinin ardından Niğde’nin Bor ilçesinde bulunan Fen Lisesine verilmesini kararlaştırdıklarını söyledi. 

Vali Peynircioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış bir takım terörist vatan hainleri bu ülkeyi yönetenleri ele geçirmeye kalkıştı. Kime karşı ülkemize, milletimize, Cumhurbaşkanımıza ve Türk milletine bir darbe yapmaya kalkıştılar. Bu darbe olayının ardından terör estirdiler. Meclisi, Cumhurbaşkanlığı külliyesi, Özel Hareket Başkanlığını bombaladılar, vatandaşa uçak savar mermileriyle ateş açıp yüzlerce vatandaşımızı şehit ettiler. Bu darbe girişiminde çeşitli faktörler rol oynadı. En başta Türk milletinin bu konuda gösterdiği kararlılık çok önemli bir rol oynadı. Onun sayesinde de darbeciler sokaklara tanklarını ilerletemediler hakimiyeti sağlayamadılar. Darbenin önlenmesinde Niğde olarak çok önemli bir payımız var. Bor Çukurkuyu kasabasından hemşerimiz Ömer Halisdemir Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığında görevliydi. Gelen darbecilerin başındaki subayı öldürerek onların dağılmasına vesile oldu. Bizzat Özel Kuvvetler Komutanının bana Ömer Halisdemir’in bu darbenin önlenmesindeki en önemli unsurlardan birisi olduğunu söyledi. Şehidimize rahmet diliyoruz, mekanı cennet olsun. Biz de Niğde Valiliği olarak Kahraman şehidimizin adının Bor ilçesindeki Fen Lisesinin adını değiştirerek Bor Şehit Ömer Halisdemir Fen Lisesi olarak değiştirilmesi kararı aldık. Bugün itibari ile resmiyete girdi. Hem bu şehidimizin, hem tüm Demokrasi şehitlerimizin isimlerinin ülkemizde yaşatılacağına inanıyorum.”dedi. 


 
Editör: TE Bilişim