Niğde Belediye Meclisi, belediye sınırları içindeki içme suyu hattından usulsüz su kullananlara uygulanacak ceza miktarını belirledi. Belediye Meclisinin aldığı karara göre kaçak su kullananlara kullandıkları su miktarı ve 1000 TL para cezası uygulanacak.

Niğde Belediyesi Su İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, kaçak su kullanımıyla ilgili kontrollerini sürdürürken, Belediye Meclisi de kaçak su kullandıkları tespit edilenlere verilecek para cezası miktarını belirledi. Belediye Meclisi,  belediye tarafından kesilen suyun yine belediye tarafından açılacağı ifade edilerek aksi hareket edenlere her defasında 1000 TL para cezası verilmesi kararlaştırıldı. Su şebekesinde tahrifat yapanlar, içme suyunu amaç dışı kullananlar, abone olmaksızın tesisat yapıp su bağlayanlar abonesiz ve sayaçsız su kullananlara da 1000 TL para cezası verilmesi karara bağlandı. Abonesiz su kullananlara ayrıca kullandıkları miktarın üç katı kadar su parası cezası kesilmesi kararlaştırıldı.

Bu arada Niğde Belediyesi Su İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, abonesiz, sayaçsız ve şehir şebekesinden kayıt dışı hat çekerek yapılan kaçak su kullanımlarına karşı başlattığı kontrollerini aralıksız sürdürüyor.

 

Editör: TE Bilişim