Niğde İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi yürütülen çalışmalar doğrultusunda merkeze bağlı bazı köylere otobüs durağı ve köylerin değişik noktalarına kurulmak üzere oturma bankları yapılıyor.

Niğde İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Köylerimizde özellikle karlı, yağmurlu ve sıcak günlerde zorluk çeken taşımalı servis öğrencilerinin toplandığı noktalara kurulumu devam  Otobüs Durakları öğrencilerin ve vatandaşların hizmetine sunulmaya  başlandığını söyledi.

Küçüktuna, “ il özel idaresi olarak köylerde çöplerden kanalizasyona, çocuk parkından çeşmesine kadar birçok alanda yaptığımız hizmetlere şimdi de köylere öncelikle otobüs durakları yapımına başladık. 132 köye 200 adet otobüs durağı montajı başladı. Bu köylerin özelliği şudur, öğrencisi fazla olan, toplu taşıma sistemi ile başka okullara taşıyorlar. Bu çocuklar bir toplama yerinde bekliyorlar ve bu durum kışın onlar için sıkıntı oluşturuyordu. Bu sebeple bu otobüs duraklarının özellikle öğrenci bazında yolcular adına düşünüyoruz” dedi.

Bu dönem özel idarenin mührünü köylere vurduklarını söyleyen Küçüktuna, "Daha düne kadar buradaki yatırımlar bilinmezken, artık köylere girişteki tabeladan çocuk parkına, tarihi çeşmeden oturma guruplarına ve çöp konteynırlarına kadar Özel İdare ismini köylere yansıttık. Yapmış olduğumuz asfalt ve su yatırımlarının yanında bu çalışmalar semboliktir. 132 adet köyün tamamına nüfus yoğunluğu dikkate alınarak dağıtımı yapılacak olan 200 adet otobüs durağının,   montaj ve dağıtım işlemleri devam etmekte olduğunu belirten Küçüktuna; “ 1 adet Otobüs Durağı maliyeti KDV Dahil 6 bin 624 TL’dir.  Projenin toplam değeri 1 milyon 324 bin 800 TL’ye tamamlanacağını belirtti.
 
Editör: TE Bilişim