Hemşerimiz Prof. Dr. İrfan Erol, Gıda ve Kontrol Genel Müdürü oldu


Niğdelilerin bürokrasinin üst kesimindeki hızlı yükselişi devam ediyor. Prof. Dr. İrfan Erol, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü oldu. Gıda mikrobiyolojisi ve moleküler mikrobiyoloji, halk sağlığı uzmanı olan Prof. Dr. İrfan Erol, 1961 yılında Niğde Ulukışla’da dünyaya geldi. Bakanlığın yeniden yapılanma süreci içerisinde gerçekleşen bu atama sektör tarafından ilgi ve memnunlukla karşılanırken AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, dostlukları çok eski dönemlere dayanan İrfan Erol’un Gıda ve Kontrol Genel Müdürü olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti.


Alpaslan Kavaklıoğlu’ndan başarı temennisi

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğdelilerin bürokraside iyi yerlere gelmesinin doğrudan ve dolaylı yönlerden ilimize çok önemli getirileri olacağının altını çizerek kendilerinin de bu gelişmelerde üzerine düşenleri yerine getirmekten geri durmadıklarını ifade etti. Dostlukları çok eski dönemlere dayanan Prof. Dr. İrfan Erol’un Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü görevinin ülkemize ve Niğde’ye hayırlı olması temennisinde bulunan Kavaklıoğlu, Erol’a yeni görevinde başarılar diledi.


Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Başkanı olan Prof. Dr. İrfan Erol, 1985 yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun olmuştur. Almanya’da Berlin Freie Üniversitesi Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni Enstitüsü’nde 1987- 1991 yıllarında doktora yapmıştır. Ekim 1993′te doçent, Mart 1999′da profesör olmuştur. Uzmanlık alanları gıda mikrobiyolojisi ve moleküler mikrobiyoloji, gıda güvenliği ve halk sağlığı, ulusal ve AB gıda mevzuatıdır. İrfan Erol, Dünya Veteriner Hekimler Birliği (WVA) Türkiye temsilciliği ve Avrupa Veteriner Hekimliği Federasyonu (FVE) Hijyen Grubu Danışma Kurulu Üyeliği yapmaktadır. Üstlendiği diğer görevler arasında, Tarım Bakanlığı Ulusal Gıda Kodeksi Komisyonu Üyeliği, Üniversitelerarası Kurul Doçentlik Komisyonu Üyeliği, YÖK Veterinerlik Yayın Etiği Komisyonu Üyeliği, TÜBİTAK, TOVAG Danışma Kurulu Üyeliği bulunmaktadır. Ulusal ve Uluslar arası 18 dergide hakemlik, danışmanlık ve editörlük yapmaktadır. Prof. Dr. İrfan Erol evli ve 2 çocuk babasıdır.





Editör: TE Bilişim