Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Niğde Devlet Hastanesine bağlı olmasının nedenleri ve Bor İlçesinin uzman doktor açığı konuları  da konuşuldu.
 

Bor İlçesi Değerlendirme toplantısı Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve il-ilçe müdürlerinin katılımı ile gerçekleşmişti. 


Vali Necmeddin Kılıç, Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi mi? Yoksa Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi mi? diye sordu.

NEDEN NİĞDE DEVLET HASTANESİ DE BOR DEVLET HASTANESİNE BAĞLI DEĞİL?
 
Bu soru karşısında sağlık yetkilileri ise, Niğde Devlet Hastanesine bağlı olarak çalıştığını ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi olduğunu, Bor Devlet Hastanesine bağlı olmadığını, Niğde Devlet Hastanesine bağlı olduğunu, bu merkezin kurulurken ilçe hastanesi olduğundan merkeze bağlı olmak zorunda olduğunu ama bu durumun bu şekilde devam etmeyebileceğini zaten yeni Bor Devlet Hastanesi yapıldığını belirtiler.
 
Bu açıklama üzerine Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, bu durumu değerlendireceğini Bor’a bağlanması konusunda inceleme yapılacağını belirtti.
 
BOR İLÇESİNİN DOKTOR EKSİĞİ VE NİĞDE’DEN DESTEKLENMEMESİ ŞAŞIRTTI
 
Bor Devlet Hastanesindeki uzman doktor eksiğinin de gündeme geldiği toplantıda Vali Necmeddin Kılıç; “Niğde Devlet Hastanesindeki nöroloji uzmanlarından bir ikisi  haftanın birkaç günü Bor’da görev yapsa ne olur? Niğde ile Bor çok yakın 15 kilometre burada hastanelerin birbirlerini takviye etmesi konusunda çalışma yapması lazım. Çünkü Kamu Hastaneleri Birliği bu yüzden kuruldu. Niğde’de ne kadar hastane varsa tek yönetim altında. Böyle bir yönetim varken bu sıkıntıları anlamak mümkün değil”dedi.

 
Selim GÖKEL’in Notu
 
Dr. DOĞAN BARAN ismi NİĞDE VE BOR’DA YOK OLDU. 
 
Sağlık konusunda toplantıda konuşulmayan ama bizlerin tespit ettiği bir nokta da; Bor İlçesinin önemli siyasetçilerinden, sağlık konusunda büyük yatırımları ve kolaylıkları Sağlık Bakanlığı zamanında Niğdelilere yaşatan Dr. Doğan Baran’ın adı artık hiçbir hastanede yok. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ismi ilk önce Dr. Doğan Baran ismi verilmişti. Oradan kaldırıldı ve Niğde Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesine yine Dr. Doğan Baran ismi verilmişti. Ancak Sağlık Bakanlığında oluşan yeni yapılanmanın ardından Dr. Doğan Baran ismi Niğde’den tamamen yok oldu.
 
Niğde’ye yapılan hizmetin karşısında böylesi vefasızlık başka bir ilde yaşanmaz. Bugünün siyasetçilerine yarın aynı şey yapılır. Hizmet takdir edilmeli, yaşatılmalı. Bu konunun değerlendirilmesini umuyoruz. 




Editör: TE Bilişim