Hüsnü POLAT yazdı...

İnsan gözlemelidir. Önce kendini sonra şehrini sonra ülkesini sonra da bütün dünyayı. Gözlemeyen insan hiçbirşeyi göremez. Başkaların sözüyle dünyayı tartar ve zamanla yanlışları doğru zannetmeye başlar. Bu düşünce ve duygularla bende Niğdemizin son iki yılını gözleme ihtiyacı duydum ve gördüklerimi sizlerle paylaşmak istedim. Bilhassa Başkan Emrah Özdemir'in 2 yıllık faaliyet bültenini okuduktan sonra aşağıdaki satırları yazma ihtiyacı duydum.

İnsan merkezli belediyecilik anlayışını temel ilke olarak kabul eden Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir mega projeleriyle gerçekten göz dolduruyor. Şehrin üstüne yapışmış ataleti yıkmak için gece demeden gündüz demeden koşturuyor. Türkiye'nin en genç belediye başkanlarından biri olan Özdemir dinamik ve enerjik yapısıyla hizmet sahasında koşmaya devam etmekte.

Sahaya inip koşmak yerine yıllarca tribünde oturup sahada koşanları eleştirenlerin haksız eleştirilerine ise gülüp geçtiğini düşünüyorum. "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz." sözünü kendine şiar edinen Başkan'ın bu kubbede hoş bir sada bırakmaktan başka bir niyeti yok gibi görünüyor.

1. ve 2. Etap millet bahçesi projeleriyle vatandaşların eğlenip dinlenebileceği mekanları tesis ederken çeşitli alt geçit ve üst geçit projeleriyle şehrin kördüğüm olan trafik alanlarını rahatlattığı ortada. İlimizin temel problemi olan işsizliği çözmek ve yatırımları şehrimize çekmek için gerçekleştirdiği 3. Organize sanayi bölgesi şehrimiz için gerçekten bir şans. Niğde'nin onbin yıllık tarihini açığa çıkarmak için kale dönüşüm projesini başlatarak turizm alanında kalıcı bir yatırımı gerçekleştirdiği ise ortada.

Kısaca Başkan Özdemir şehrin hem doğasına hem trafiğine hem tarihine hem de ekonomisine yönelik bir dizi projeyi alnının akıyla yürütüyor. Kim ne derse desin kim ne söylerse söylesin güneş balçıkla sıvanmaz. Akıl ve vicdan sahipleri için herşey ortadadır ve Başkan Özdemir'in alıp sattığı herşey zaten canlı yayınlanmaktadır. Bu şeffaflık ve hesap verebilirlik her kişinin değil er kişilerin yapabileceği birşeydir. Bence bu er kişilerden biriside Başkan Özdemir'dir.

Son tahlilde Niğde halkı Başkanlarının kıymetini bilmeli onu dedikodu ve yalan çemberinin içine çekmeye çalışanlara karşı her zaman teyakkuz halinde olmalıdırlar.

Flamingolar Akkaya Barajı’nda Flamingolar Akkaya Barajı’nda
Editör: TE Bilişim