Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesini 2017 yılında tamamlamayı hedeflediklerini belirtti. 

İlk etapta yapılan 700 konutun 3 ay içerisinde hak sahiplerine verileceğini belirten Başkan Akdoğan: “Kentsel dönüşüm projemizde etaplardan bir tanesi bitmek üzere. Kısmet olursa 3 ay içerisinde tamamlanarak hak sahiplerine vermiş olacağız. 702 konut toplam. Bu konutlarda 550 tanesi hak sahiplerine diğer 150 civarında olan dairede TOKİ ile yapılan sözleşme çerçevesinde TOKİ tarafından satışa sunulacak. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında konutu olan vatandaşımız zeminden ve en üst kattan daire almayacaklar. Böyle bir güzelliği var” dedi.

23 Temmuzda 4 ve 5’inci bölge ihalelerini gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Akdoğan: “23 temmuzda yaptığımız 4 ve 5’nci bölge ihaleleri var, 852 konutluk. 8 Ağustosta ihale sonuçlanmış olacak. 1 ve 2’nci etapların ihalesi de 7 Eylül de yapılacak oda yine 850 konutluk. Bu sene yaklaşık 1700 konut yapılmış olacak. Bu sene yeni imam hatip lisesi ve onun yanında yine iki tane okulumuz 3 tane camimizin yeni İmam Hatip’ten Niğde evlerine gidecek bulvarımızın da ihalesi çevre düzenlemesiyle beraber ihale çalışmaları devam ediyor.Yıl sonuna kadar ihalesi yapılarak hem okullarımızın hem de ibadet hanelerimizin yollarımızın yapımı sonuçlanma noktasına gelmiş  İmamhatip lisesi 2015-2016 yılını mevcut binasında tamamlarken 2016-2017 eğitim öğretim yılını da yeni binasında eğitim göreceğini, İmam Hatip Lisesinin de yıkılarak meydana dahil edileceğini söyleyebiliriz. Şu anki programımız bu şekilde” diye konuştu.


Başkan Akdoğan, 2017 yılının sonuna kadar kentsel dönüşümünün tamamının bitirme hedeflediklerini vurgulayarak: “ Bu ihaleler büyük ihaleler. Bu ayki yapılan ihale 100 trilyon yine 7 Eylül’de yapılacak ihale 100 trilyon. Yani bu 200 trilyon demek. Bu 200 trilyon demek 2 tane hava alanı parası demek. Hukuken bir engeli çıkmadığı zaman 2017 yılının sonuna kadar kentsel dönüşüm 6 bin konutumuzu bitirerek hemşerimizin hizmetine sunacağız. O bölgemizin de Niğde'miz bir cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

Başkan Akdoğan, “Evini boşalttığı için başka gidecek evi olmayan kişilere ayın 7’sinde meclisimiz var. Meclisten alacağımız yetkiyle halkımıza vatandaşımıza kira yardımında bulunacağız. 7 Ağustosta yapacağımızı meclisimizin 5. Maddesi Efendibey kentsel dönüşüm ve gelişim çerçevesi içerisinde yıkılacak evlerin ev sahiplerine ödenecek kira bedelinin belirlenmesi. Kira vereceğiz. Bu miktar belirlemesi buna ifade ettiğim şekilde taban fiyat 500 tl kira yardımında bulunacağız. Evin bitti gel şu anahtarını al diyene kadar devam edecek. 3 ay 6 al bir kere mahsus değil, her ay belediyemize bildirmiş oldukları IBAN numaralarına resmi kanallardan kira parası yatırılacak bununla ilgili bir fon oluşturduk. Ailenin geliri, kentsel dönüşüm alanından Kaç daireye girdiği ile ilgili tüm bilgileri alıyoruz. Bu bilgilerin ışığında vatandaşımıza kira yardımında bulunacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim