Borhaber.net ve Niğdehasret.com sitelerinde yayınlanan sohbet Toplantılarının konuğu  Niğde Valisi Necmeddin Kılıç idi. Geçtiğimiz gün Akkaya konusunda yayın yapmıştık. Sohbetin bu bölümüne ise Ecemiş Suyu ve Havaalanı konularını konuları konuşuldu.



Niğde’ye dair bir çok konunun dile getirildiği sohbet toplantısında Niğde Baro Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek, Gazeteci Turan Uçan ve Yazar Fırat Ensari katıldı.

 

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Ecemiş Suyu projesi ve Havaalanı  konusundaki soruları cevapladı.

 

ECEMİŞ UZUN SOLUKLU BİR İŞ, DSİ YÜRÜTÜYOR

Geçen sene Orman Bakanımız Niğde’yi ziyaret ettiği sırada hem milletvekillerimiz, hem belediye başkanlarımız olsun ziyarete refakat edenler tarafından ortak bir istek bakanımıza sunuldu. DSİ Genel Müdürlüğü özel sektöre bir proje ihalesi vermişlerdi. Biz Ankara’da milletvekillerimiz ve benim de bulunduğum bir ortamda bu konuda brifing aldık. Teferruat vermek istemiyorum ama firma “Aksaray olmaz ise siz bunu çalıştıramazsınız” diyor. Yani sistemin bir maliyeti var.  Sırf Niğde olarak düşündüğümüzde sistemi çalıştırma maliyetlerinin altından kalkamayabilirsiniz. Dolayısı ile buna Aksaray’ı dahil etmemiz gerek ki sistem çalışabilsin. Su çok fazla, detayları anlatmak istemiyorum.  yani ben devlet adamıyım, ağzımızdan çıkan sözleri vatandaşlarımız olacak bilir. Bir çalışma var. DSİ Genel Müdürlüğü bu işleri yürütüyor, uzun soluklu bir iş. Umarım yarınlarda Niğde’mizin hayrına olacak bir konudur.

HAVAALANI KONUSU BENİ AŞIYOR

Havaalanı konusu da beni  çok aşıyor.  Havaalanı sorusuna cevap vermiyorum. “şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilişim