Niğde, okumuş yazmışı en çok olan illerimizden biridir.Burada eğitim-öğretim dünya standartlarının çok üstündedir. Yöneticileri vekil değil, liyakate uygun olarak seçilmişlerdir. Niğdenin insanları çalışkan, zengin ve mutludur. Niğde, Amerika'nın İkiz Kuleleri ayarında dünya iş merkezine sahiptir.
 
Günde yüzlerce uçağın inip kalktığı havaalanı, uluslar arası trafiğin en yoğun olduğu yerdir. Doğu-Batı bağlantısı olan "İpek yolu" Niğde'den geçmektedir. Bu şehir gelecekte dünyanın başkenti olmaya namzettir. Niğde'de turizm, bacasız fabrika ve altın yumurtlayan tavuk gibidir.
 
Niğde'nin çevre yollarının ağı, şehir içi trafiğini azaltmıştır. Akkaya göleti sanki Abant gölü, Kuşcenneti gibidir. Niğde halkı, burada gündüzün yorgunluğunu, mis gibi havası, restoranları, eğlence merkezleri, olimpik havuzu ve olağanüstü güzel parkını gezerken kendisini bin bir gece masallarında hissetmektedir.
 
Bu şehirde işsizlik nedir bilinmez, devletçe yapılan TOKİ evleri adeta birer sanat harikasıdır. Bu evler fakir fukaraya, garip gurabaya ucuz olarak dağıtıldığı halde her nedense alıcısı çıkmıyor. Bu da Niğde insanının refah seviyesinin en iyi göstergesidir.
 
Niğde'ye il dışından, Afrika ülkelerinden yoğun kaçak işçiler geldiği halde fabrikalar, iş yerleri teknik elaman ve vasıfsız işçi bulmakta zorlanıyorlar. Niğde hava alanı adeta kum gibi kaynıyor. Uluslararası çalışan bu havaalanı, ihtiyaca cevap veremediği için burada havalimanına dönüştürme ve yenilenme çalışmaları hızla sürdürülmektedir.
 
Şehir merkezini gezerken insanın içi bir hoş oluyor. Caddeler pırıl pırıl, tertemiz. Ana hartellerde göze batacak bir tek vasıtaya rastlanmaz. Dükkanlar çiçek gibi, esnaf hoşgörülü, en ucuz alışveriş Niğde'de yapılmaktadır.
 
Niğde üniversitesi, dünyanın bir çok bölgelerinden gelen bilim adamlarının ilgi odağı olmuştur. Çünkü Niğdeliler, Niğde Üniversitesine çok önem vermektedir. Bu kurumda olağanüstü birlik beraberlik ve dayanışma göze çarpmakta ve yeni yeni proje çalışmaları yapılmaktadır.
 
Niğde'de boş oturan, gününü gün eden bir tek insan bulamazsınız. Bütün resmi daireler arı gibi çalışmaktadır ve Niğde'nin güzelliğine güzellik katmaktadır. Burada sivil toplum örgütleri ve siyasiler Niğde için yoğun bir politika üretmektedir.
 
Niğde'de huzur en üst seviyededir. Yanlış yapan her memura Niğde halkı anında tepkisini koymaktadır. Niğde dünyaya örnek gösterilecek bir ildir.
 
Niğde'nin alt yapısı dört dörtlüktür. Yağmur suyundan patlayan lağım pisliklerinin, caddeler üzerinde yüzdüğünü burada göremezsiniz. Binaların önünde, caddelerde kamyon ve taksilerin park ettiği, inşaatların yol ortasına kadar uzanıp insanların geçmesine engel olduğunu, kaldırımların teşhir salonu gibi kullanıldığını, yiyecek içecek maddelerin açıkta satıldığını bu şehirde asla göremezsiniz.
 
 Köy ve kasabalarda yapılan sağlık ocakları ve sağlık evlerinin kapalı olduğunu, yapılan binaların terk edildiğini, personel ve ambulanslarının merkeze çekildiğini, ahbap çavuş ilişkileriyle memur atandığını düşünmek bile abesle iştigaldir.
 
Niğde'de, basın-yayın organları yansız yayın yapmakta, kendilerine sus payı verilse de buna tenezzül etmeyip, basını silah olarak asla kullanmazlar.
 
Hülasa Niğde güzel bir şehir "Gez Dünyayı Gör Niğde'yi" diye düşünürken, ne yazık ki bu güzellikler pek fazla sürmedi ve ben güzel bir rüya gördüğümü anladım. Cenab-ı Allah bu rüyamı hayra tebdil eylesin inşallah (Amin).