Haber: Ali AKBAŞ

Türkiye'nin en fazla göç veren şehirlerinin sıralaması içerisinde bulunan Niğde’den İstanbul, Kocaeli, Bursa Eskişehir, İzmir gibi çok sayıda kalabalık farklı şehirlere geçimini sağlamak için giden vatandaşlar o illerde ikamet ediyor. Hal böyle olunca bayram tatillerinde şehirlerarası otobüs terminallerinde bayram yoğunluğu yaşanıyor. Bayram tatilini memleketlerinde Aile büyüklerinin elini öperek, eşi, dostu, yakınları ve sevdikleriyle sılayı rahimi yaşamak isteyen vatandaşlar, Bor Şehirlerarası Otobüs Terminaline akın etti.
Özel araçlarıyla memleketlerine gitmek isteyenlerin çoğunluğu sevdiklerine çoktan kavuştu. Uçakla memleketlerine gitmek isteyenler ise Niğde’de havaalanı olmadığı, Kayseri-Nevşehir-Adana gibi komşu vilayetlere gelindiğinde ise buralardan uçakla Niğde’ye ulaşımın daha zahmetli daha pahalı, geç ve uçak biletleri pahalı olduğu için çareyi otobüsle gitmekte buldu. Otobüs terminalinde büyük bir yoğunluk gözlendi. Bayram sebebiyle otobüslerde yer bulmakta zorluk çeken vatandaşlar otobüs biletlerini haftalar hatta aylar öncesinden aldı. Otobüs firmaları ise bayram yoğunluğunu karşılamak için ek seferler düzenledi.

Bayram tatilini memleketlerinde geçirmek için yola çıktıklarını ifade eden vatandaşlar, “Kurban bayramı memleketimizde geçirmek için yola çıkıyoruz. Uçak biletleri çok pahalı olduğu için biz de kara yolculuğunu tercih ettik. Biletlerimizi haftalar öncesinden ayırttık. İnşallah memleketimize sağ salim gidip döneriz” dedi.

Trafik polislerinden yolculara ve şoförlere broşürlü bilgilendirme…

Öte yandan, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen denetimler kapsamında şehirlerarası otobüsleri otogar çıkışında durduran Niğde Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik polisleri yolcuları emniyet kemeri takmaları konusunda uyardı. Otobüs şoförlerinin yolculuk sırasında yaptığı ihlaller ve trafik kazalarının asgari seviyeye indirilmesi, yolculara emniyet kemeri taktırılması için uyarılıp uyarılmadığının kontrol edilmesi ve bilinçlendirilmesi hususunda yapılan çalışmada trafik polisleri özele araç ve otobüsleri durdurarak, sürücü ve yolculara emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılarda bulunarak broşür dağıttı. Yolcuların Bayramlarını tebrik etti.

Vatandaşlar ise uygulamanın iyi olduğunu belirterek devam etmesi gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim