Niğde Belediyesi, sosyal belediyecilik alanındaki faaliyetlerini artırarak sürdürüyor. Vatandaşların evlerindeki ihtiyaç fazlası giysilerinin, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması amacıyla Niğde Belediyesi tarafından başlatılan uygulama dün Derbent Kavşağında start aldı.

"Dolabında eskimesin, kardeşlerin üşümesin" sloganıyla başlatılan uygulamaya ilk desteği Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan verdi. Başkan Akdoğan, kullanmadığı elbiselerini evinden getirerek, Belediye Başkanlığı tarafından oluşturulan platformdaki askılara bıraktı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, hayırseverlerle ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında bir köprü görevi üstlenen uygulamayla ilgili yaptığı açıklamada, projeye Niğdeli vatandaşların ilgi göstereceğinden kuşku duymadığını ifade etti. Vatandaşların evlerindeki kullanmadığı giysileri, Derbent Kavşağı'nda oluşturulan askıya bırakabileceklerini anlatan Başkan Akdoğan, "Hemşehrilerimiz, evlerinde kullanmadıkları elbise, ayakkabı, gömlek, kazak gibi kullanmadıkları giysi ve eşyaları buradaki askılara bırakabilecekler. İhtiyacı olan vatandaşlar da günün 24 saati burada ihtiyaçlarını tedarik edebilecek" dedi.

Belediye Başkanı Akdoğan, ilkini başlattıkları uygulamayla ilgili 2 veya 3 haftalık bir deneme süresi olacağını, vatandaşlardan olumlu tepki alınması halinde şehrin bir kaç noktasına daha platform oluşturarak uygulama alanını genişleteceklerini bildirdi. Akdoğan, uygulamaya destek verecek olan hayırseverlere de teşekkür etti.

 

Editör: TE Bilişim