15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri,  Bor İlçesinde 11 Temmuz 2017 günü başladı

Bor İlçesinde 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişimine canları pahasın, kahramanca direnerek şehadet mertebesine ulaşan Şehitlerimiz Ömer Halisdemir ve Ramazan Konuş'un kabirleri ve Şehitlik ziyaretleri yapıldı. 

Şehit  Ömer HALİSDEMİR'in Çukurkuyu Kasabasındaki kabri başında düzenlenen programa; Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, TBMM İdare Amiri Ak Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Ak Parti  Genel Sekreter Yardımcısı Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, İlçe Kaymakamımız Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun,  İl ve İlçe Protokolü katıldı ve Şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.  Aynı gün, Bor Sokullu Mehmet Paşa Camiinde şehitlerimiz için mevlüt okutuldu. 

Ertesi gün Bor Gostivar Şelale Park'ta 15 Temmuz temalı resim sergisi açıldı. 15 Temmuz Şehitleri anısına okçuluk ve masa tenisi turnuvası yapıldı. Dereceye girenlere ödülleri verildi. Cuma günü ise Bor Belediyesi Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde Yaz Kur'an Kursları öğrencilerinin düzenlediği etkinlik yapıldı. 


15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Bor Gostivar Şelale Park'ta düzenlenen anma gecesine binlerce vatandaş katıldı.

Bor Protokolünün tamamının hazır bulunduğu gecede Şehit yakınları ve binlerce Bor'lu sabah namazına kadar nöbet tuttu.Saat 20.00'de Bor Kaymakamlığı bahçesinden toplanılıyor  Belediye önüne kadar devam eden yürüyüş ile başlayan gece, Bor Belediyesi ve Şehit Ömer Halisdemir Imamhatip Lisesi işbirliğince hazırlanan programla Bor Gostivar Şelale Park'ta devam etti.Sunuculuğunu TRT sunucusu Ahmet Cihat Sancar'ın yaptığı 15 Temmuz Şehitlerini Anma gecesinde sanatçı  Mustafa Özcan Güneşdoğdu, Kemal Faruk ve Mehteran takımı sahne aldı.
15 Temmuz gecesi  hain darbe girişiminde İstanbul'da Gazi olan Bilal Akkuş Bor'a gelerek o hain geceyi Bor'lularla paylaştı.Aynı gece Özel Kuvvetler Komutanlığında hain General Semih Terzi'yi alnından vuran ve daha sonra Şehit olan Ömer Halisdemir'in kardeşi Soner Halisdemir ve Genelkurmay Başkanlığı önünde helikopterlerin açtığı ateş sonucu Şehit olan Ramazan Konuş'un kardeşi Nazmi Konuş programa katılarak konuşma gerçekleştirdi.
 
BAŞKAN ERAT;HERKES HADDİNİ BİLECEK 
Gecede konuşma gerçekleştiren Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat,herkesin bu tablodan korkması gerektiğini söyledi.Hainlerin son zamanlarda geliyoruz gidiyoruz gibi söylentiler çıkardığını belirten Erat, filan gün geliyoruz filan gün gidiyoruz diye söylenmeye başlamışlar.Hiç boşuna uğraşmayın bugün bu Bor tablosunu görün bugün Türkiye tablosunu görün ona göre ayağınızı denk alın.Geliyoruz gidiyoruz yok,anca bu memleketi terkedeceksiniz.Artık yeter buradan haykırıyorum.Bu milletin hissiyatiyle oynamayın.Kendinize başka memleketler ararsınız.Ona göre davranın haddinizi bilin.Eğer bugün bu toplum size sokağa çıkma müsaadesi veriyorsa oturun dua edin şükredin.Yarın bunuda bulamazsınız dedi.

BOR KAYMAKAMI ABDULLAH KÜÇÜK; HAİNLER VATİKANIN TÜRKİYE PROJESİNİ YÜRÜTTÜ
Bor Kaymakamı Abdullah Küçük gecede yaptığı konuşmada, hainlerin Vatikanın dinlerarası diyalog projesinin Türkiye ayağını yürüttüklerini söyledi.Darbecilerin,Allah'ın emirlerini dinlemediklerini sorgusuz sualsiz fetönün talimatlarını yerine getirdiklerini belirten Küçük,önce Adliye içerisindeki hashaşileri harekete geçirdiler.17-25 Aralık'ta Adliye darbesini denediler.Sonra Suriye'de ki Türkmen kardeşlerimize yardım götüren MİT tırlarını durdurup operasyon yapmayı denediler.Devletin sırlarını ifşa ettiler,uluslararası kamuoyunda Devletimizi küçük düşürmeye çalıştılar.En sonunda da 15 Temmuz günü Türk Silahları Kuvvetleri içerisindeki mensuplarını harekete geçirerek kendi milletine silah kullanarak darbe yapmaya kalkıştılar dedi.

Program, konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti ve sanatçı konukların ilahileriyle sabah ezanına kadar devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde ki ve TBMM'nde gerçekleştirdiği konuşma dev ekrandan canlı olarak izlendi.




 
Editör: TE Bilişim