29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yılı Niğde’de coşkuyla kutlandı.

Haber: Selim GÖKEL
Foto-Video: Enes Can ÖZMEN


Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlamalar Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Garnizon Komutanı İbrahim Taşkın ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç konuşmasında, “ Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bize bir emir verdiler bize bir görev bıraktılar. Bize bir emanet verdiler dediler ki : “ Biz vatan toprağını kurtardık, tekrar devletimizi kurtardık, şüphesizdir Cumhuriyeti’miz ilelebet payidar olacak. Devletimiz baki olacaktır. Ancak siz muasır medeniyetler üzerine bu ülkeyi bu devleti taşıyın dediler” emrettiler. Çağlar ötesinden Mustafa Kemal'e selam olsun, silah arkadaşlarına selam olsun, emri aldık baş üstüne kabul ettik. Emrettiğiniz hedefe çok yaklaştık. 100’cü yılda muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde olacağız. Dünyaya medeniyetin ışıklarını tekrar biz yayacağız” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, okçuluk ve halk oyunları gösterileri yapılırken, öğrencilerin sahnelediği Cumhuriyet Oratoryosu büyük alkış aldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlamalar tören geçişiyle son buldu. Tören geçişinde Niğde Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Yunus Ekipleri, Turchopper isimli motosikletli grubun geçişi, Esnafların araçlar üzerinde hazırladığı stantlar büyük ilgi gördü. Törenin sonunda Niğde Belediyesi Mehter Takımı da mini bir konser verdi. 

Törene, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Ağır Ceza Reisi Onur Yerdelen, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Bayrak, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Editör: TE Bilişim