Bir Dernek tarafından Kemerhisar’da düzenlenecek Muharrem Ayı etkinliğine Kemerhisar Belediyesi’nin izin alınmadığı gerekçesi ile salondan vatandaşları belediye görevlilerince dışarı çıkartıldığı iddia edildi.

Haber: Selim GÖKEL

Video cep telefonu çekimidir - Haber izinsiz alınamaz...
 
 

Edinilen bilgiye göre; Gaziantep merkezli  Ehli Hayır Derneği  Kemerhisar Beldesinde   Muharrem  ayı kapsamlı  bir etkinlik yapmak istedi.  Etkinliği Kemerhisar Belediyesi’ne ait ancak özel bir firma tarafından işletilen Işık Düğün Salonunda yapmak istedi. Etkinlik için çevre köy ve kasabalardan vatandaşlar geldi ve salonu doldurdu.  

 

Program daha başlamadan Kemerhisar Belediyesi görevlileri etkinliğin izinsiz olduğu iddiası ile   vatandaşları  jandarmanın yardımı ile salondan çıkarttı. Kemerhisar Belediyesine ait salondan çıkartılan vatandaşlar ile belediye görevlileri arasında tartışmalar yaşandı.

 

SOKAKTA, SOĞUKTA, İLAHİ VE SEMAZEN GÖSTERİSİ

 

Ehli Hayır derneği üyeleri yapacakları Muharrem Ayı etkinliğini salon dışındaki cadde üzerinde yapmaya karar verdiler. Soğuk ve yağışlı bir havada gerçekleşen etkinlikte, Kur’an-ı  Kerim tilaveti, ilahi okunması, semazen gösterisi ve konuşmalar yapıldı.  Vatandaş programı kaldırımlarda veya bazı evlerin balkonlarından izlemek zorunda kaldılar.

 

Kemerhisar Belediyesinin bu tutumuna tepki gösteren vatandaşlar, olaydan CHP’li Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı’yı sorumlu tuttular.

 

AK PARTİ YÖNETİMİ; TAHAMMÜLSÜZLÜK ÖRNEĞİ SERGİLENDİ

 

Kemerhisar Beldesinde meydana gelen bu olay karşısında Ak Parti Kemerhisar Belde Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı.  Ak Parti Kemerhisar Belde Teşkilatından yapılan açıklama da;  “Muharrem ayı nedeniyle yapılacak olan Kur’an-ı Kerim okunması, semazen gösterisi Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı tarafından jandarmaya bildirilerek havanın çok soğuk olmasına rağmen  etkinlik yapacak derneğin tuttuğu salondan zorla çıkartılmışlardır. Halkın bütün ısrarlarına rağmen programın salonda yapılması engellenmiştir. Halkın yoğun isteği üzerine partililerimizin teşviki ile ne yazık ki salonun yanındaki açık havada ancak soğukta yapılabilmiştir. Kemerhisar’da her görüşe, her fikre saygı gösterilmesi gerekirken ne yazık ki CHP’li Belediye tarafından bir  tahammülsüzlük örneği sergilenmiştir” diyerek yaşanan olay karşısında Belediye yetkililerinin tutumunu kınadı.

 







İddialara Beytullah Kirazcı'dan Jet Açıklama TIKLAYIN





Editör: TE Bilişim