Bir dizi ziyaretler ve temaslarda bulunmak için 27 Temmuz’ da Niğde'ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Valilikte düzenlenen İl Değerlendirme Toplantısı sonrasında yaptığı basın açıklamasında İlimizin uzun yıllardır çözüm bekleyen alt yapı sorunları, sosyal ihtiyaç olan Millet Bahçesi ve yeni Stadyum ile birlikte tarihi ve kültürel değerlerimizin güzelleştirilerek ortaya çıkarılması ile ilgili yapılacak 9 adet müjde niteliğindeki önemli çalışmayı Niğde’yi Yatırımlarla Kalkındırıyoruz başlığı altında ilan etmişti.

Bor Belediyesi ve İller Bankası Genel Müdürlüğünün birlikte yürüteceği, tarihi eserlerin ve şehir merkezinin kültürel anlamda yoğun yaşandığı tarihi sit alanının bulunduğu Bor ilçesi Orta Mahallede sokak sağlıklaştırması yapılması projesi kapsamında restorasyon çalışmaları yapılacağını hususu söz konusu gerçekleştirilecek yatırımların içinde Bakan Kurum tarafından belirtilmişti.

Anlaşılan o ki Bakan Kurum Cumartesi günü ilimizden ayrılmasının hemen ardından vakit kaybetmeden yatırımları koordine edecek ve gerçekleştirecek olan Bakanlık birimlerine gereken talimatları vermiş. Bu bağlamda dün Bor ilçemizde sokak sağlıklaştırması projenin ilk basamağı olacak bir toplantı gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığını temsilen ilimize gelen Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can, genel müdür yardımcısı ve beraberindeki İller Bankası ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüklerinden teknik uzmanların bulunduğu sekiz kişilik heyet ile birlikte Bor Belediyesi hizmet binasında değerlendirme toplantısı akabinde saha incelemesi yapıldı.

Bor Belediyesi Başkanı Serkan Baran’ın ev sahipliğinde ve Genel Müdür başkanlığında gerçekleştirilen istişare toplantısına Bor ve Ulukışla Kaymakamları, İl Kültür Müdürü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ve teknik personellerle birlikte yüksek bir katılım sağlandı.

Yaklaşık iki saat süren toplantı esnasında yapılan sunumların ardından tüm katılımcıların görüşleri alınarak Orta Mahalle içerisinde ki tescilli ve tarihi dokusu olan yapıların bulunduğu sokaklarda yerinde teknik incelemeler ve değerlendirmeler yapılmıştır.

Yapı İşleri Genel Müdürlüğünün proje çalışmaları ve koordinasyonunu sağlayacağı çalışmada, Bor Belediyesi teknik ekipleri ellerinde bulunan verilere ilave olarak temin edecekleri envanter bilgilerini en kısa sürede Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletilmesi ile birlikte Bakanlıkça projelendirme ve maliyet çalışmaları gerçekleştirilecek. Bor İlçemizin en eski mahallesi olan Orta Mahalledeki tarihi, sosyal ve kültürel değeri olan yapıların bulunduğu sokaklar üzerinde yapılacak sağlıklaştırma projesi ilçenin gelişmesine katkı sağlayacak kültürel ve ticari bir cazibe oluşturulması hedeflenmektedir.

 
Editör: TE Bilişim